.

.

2015-ben elindult Gyál Város Önkormányzatának babaköszöntő programja, amelynek keretében azóta sok száz, olyan helyi illetőségű család kapott babakelengyét, ahová bekopogtatott a gólya. A nagy sikerű program igen népszerű a fiatal családok körében.

Két gyáli édesanya javaslatára valósult meg az ötlet, akik a program részletes kidolgozásában is jelentős szerepet vállaltak. Gyál Város Önkormányzata azon gyáli lakóhellyel rendelkező gyermekek neveléséhez kíván hozzájárulni, akik 2015. január 1. napján vagy azt követően születnek, és legalább az egyik szülőjük a gyermek születését megelőzően három hónapja folyamatosan bejelentett gyáli lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Gyálon él. A támogatás formája egyszeri legfeljebb 20.000 forint értékű támogatási csomag, amely gyermekruházatot és más a gyermek gondozását segítő tárgyakat tartalmaz. Az ajándékcsomagban megtalálható textilpelenka, fürdőlepedő, pártedli, sapka, takaró, body, lázmérő, cumisüveg, körömvágó stb. A csomag részét képezi a Gyáli Babakalauz nevezetű kiadvány is, amely tartalmazza a helyi védőnők, gyermekorvosok elérhetőségeit, rendelési idejüket, az ügyeletes kórházak elérhetőségeit, valamint a gyermekek után járó támogatások, illetve kedvezmények részletes bemutatását.

A támogatáshoz tartozó kérelmet a védőnők viszik magukkal a baba születését követően, melyet a Gyáli Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján lehet leadni.