2017. 10. 16.

Zrínyi épülete az 50. szülinapját ünnepelte

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Zrínyi 50 kiállítás

Október 13-án, pénteken a Lendületben GYÁL 2017 programsorozat következő állomásaként, a felújított Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola épületében Erős József alpolgármester -az iskola egykori diákja- megnyitotta az épület történetének 50 évéről szóló kiállítást.

Zrínyi_50_kiállítás_megnyitója_Gyál00

Zrínyi_50_kiállítás_megnyitója_Gyál01

Zrínyi_50_kiállítás_megnyitója_Gyál02

Zrínyi_50_kiállítás_megnyitója_Gyál021

Zrínyi_50_kiállítás_megnyitója_Gyál041

A rendező iskola és alapítványa gyűjtőmunkája eredményeként, képet kaphattunk Gyál régi és új épületeiről, illetve a település iskolatörténete is első alkalommal került feldolgozásra. A kutatómunka egyelőre csak az iskolákra és igazgatóikra koncentrált, de ez a jövőben bővülhet azon képi emlékekkel, melyeket korábban a gyáli lakosok saját iskolai emlékeikről az önkormányzathoz korábban eljuttattak.

Az épület 50 éves története a folyosókon, a tablókon is megjelenik. A tornateremben a paravánokon elsősorban a Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola 10 éves története tárul elénk fényképeken, azonban művészi alkotásokat, makettet és tortát is készítettek erre az alkalomra. A megnyitó egy szűkebb körben zajlott, melyet Ormosné Surányi Katalin intézményvezető és növendékei zenés programja vezetett fel. Az iskola diákjai osztályonként ezen a héten fogják a kiállítást csoportosan megtekinteni.

A kiállítás 2017. 10. 27-ig munkanapokon 14.00 és 16.30 óra között tekinthető meg régi diákok, a gyáli lakosok és az érdeklődők számára.

További képek itt.