2020. 02. 27.

Zöldhulladékos zsákok átvételének időpontjai

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az FCC Magyarország Kft. idén is a tavalyi évben megszokott módon gyűjti településünkön a kerti zöldhulladékot. Ez azt jelenti, hogy április 1-től november 30-ig kéthetente várhatják a zöldhulladékot elszállító autót az ingatlantulajdonosok a korábban kiadott gyűjtési naptár szerint.

A szolgáltatás igénybevételére jogosult minden aktív szerződéssel rendelkező és hulladékszállítási díjat fizető ingatlantulajdonos, aki nem szünetelteti a szolgáltatást a gazdálkodó szervezet ingatlanhasználó kivételével, azaz csak magánszemély ingatlanhasználó, hiszen ez lakossági szolgáltatás. A jogosultság feltételeinek meglétét az ügyfélszolgálat munkatársai ellenőrizhetik. A zöldhulladékgyűjtés részleteit az alábbiakban foglaltuk össze:

 • A zöldhulladék csak lebomló zsákból kerülhet begyűjtésre, és hogy ennek meglegyen a garanciája, ZÖLDHULLADÉK feliratú, FCC emblémás zsákot szükséges használni erre a célra. Kivétel a kötegelt gallyak, amiket továbbra sem kell zsákba tenni.
 • A zsákokat a gyűjtést végzők nem adják vissza újra használatra, azok egyszerhasználatosak lesznek.
 • Ingatlanonként 50 db szabványos, lebomló zsákot biztosít az FCC az éves zöldhulladékos szezonra, melyet a közszolgáltatást igénybe vevő, a rendszerben nyilvántartott ingatlantulajdonosok három kijelölt időpontban vehetnek át, a következő időpontokban a Rákóczi Ferenc utca 42-44 szám alatt a Nevelési Tanácsadóban:
 • 2020. március 7-e, szombat 8-17 óráig,
 • 2020. március 20-a, péntek 14-20 óráig,
 • 2020. április 14-e, kedd 14-18 óráig.

A zsákok személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával vehetők át a kijelölt időpontokban.

További, emblémás, lebomló zöldhulladék-gyűjtésre használandó zsákokat az ingatlantulajdonosok igény szerint vásárolhatnak néhány helyi üzletben, mely üzletek listáját itt olvashatják:

Csillag ABC

 • Cím: Gyál, Bacsó Béla u. 53.
 • Nyitva tartás: H-Sz: 06.00-20.00, V: 07.00-20.00

Élelmiszerbolt

 • Cím: Gyál, Kőrösi út 84-86. (a Kőrösi Udvar mellett, az edzőterem alatt)
 • Nyitva tartás: H-V:0-24

Gazdák Boltja

 • Cím: Gyál, Vecsési út 59. (a Vecsési úti gyógyszertárral szemben)
 • Nyitva tartás: H-P: 07.00-17.00, SZ: 07.00-13.00, V: ZÁRVA

A zsákok fogyasztói ára bruttó 84 Ft.

Az ingatlanonként elhozandó zöldhulladék mennyisége 1 m3-nyi, azaz nagyjából 1zsáknyi mennyiségre korlátozódik alkalmanként (zsákos és kötegelt együttesen értve). A közszolgáltatás keretein túlmenő mennyiségeket az ingatlantulajdonosok az FCC gyáli hulladékkezelő központjában leadhatják éves 100 kg mennyiségig díjmentesen, ha az ingatlantulajdonos a rendszerben nyilvántartott, szerződött és tartozása nincsen. Az efölötti mennyiséget a mindenkor érvényes kapuáron veszik át (ez 2020.01.01-től 11,50 Ft/kg +áfa).

A fenti időpont után a zsákok az év folyamán átvehetőek az alábbi ügyfélszolgálatok alkalmával:

Hétfőnként: 8-20 óráig- FCC Magyarország Kft. székhelye (Gyál, Körösi út 53.)

Mi kerülhet a zöldhulladékba? falevél, nyesedék, levágott fű, elszáradt növényi részek, gallyak, 10 cm-nél nem vastagabb ágak kötegelve.

Mi nem kerülhet a zöldhulladékba? hasznosítható vagy nem hasznosítható egyéb hulladék; fa tárgyak, fém, műanyag vagy háztartási hulladék, építési és bontási hulladék, veszélyes hulladék, ételmaradék, konyhai hulladék, tojáshéj; folyékony, mérgező tűz- és robbanásveszélyes anyagok, amelyek veszélyeztetik a gyűjtést végzők vagy mások testi épségét, életét.

Kérdéseikkel forduljanak az FCC Magyarország ügyfélszolgálatos kollégáihoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre telefonon: +36 29 540 265, fax: +36 29 540 251, és  e-mailen: vevoszolgalat@fcc-group.hu.