2016. 12. 15.

Visszafelé sült el a polgármester fényképezője az év utolsó testületi ülésén

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott, amelyen a szokásos névnapi köszöntéseket követően Pápai Mihály polgármester meg is kezdte az érdemi munkát. Az ülésen az alábbi döntések születtek:

Első napirendi pontként döntöttek a képviselők a Gyáli Polgármesteri Hivatalban dolgozó közalkalmazottak és köztisztviselők béremeléséről. Az egyhangúlag megszavazott béremelésnek köszönhetően az érintettek jövedelme maximálisan 10 %-kal növekszik január 1-től. A vezető beosztásban lévők alacsonyabb mértékű emelésre számíthatnak, maximálisan 5 %-kal. A jelenlegi törvényi szabályozás szerint a polgármesterek jövedelme az államtitkárok jövedelméhez igazodik, tehát erre vonatkozóan a Képviselő-testületnek nincs döntési jogköre. „Az illetményalap növelését nem csupán anyagi, de erkölcsi megbecsülésnek is érezzük.” – fogalmazta meg Tóth Istvánné ügyintéző, aki 18 éve dolgozik a hivatalban, a településért, alázattal a gyáli lakosság szolgálatában.

Második napirendként a városvezetők szintén egyhangúlag szavaztak a Gyáli Liliom Óvoda intézményvezetőjének kinevezéséről. Lendvay- Kiss Anita egy évvel ezelőtt kapott megbízást az intézmény vezetésére, melynek eredményességét és sikerét alátámasztja, hogy a nevelőtestület és a szülői munkaközösség is támogatta a vezetőnő további munkáját. A képviselők szavazását követően Pápai Mihály polgármester elmondta, hogy Lendvay- Kiss Anita kinevezésével most már minden városi intézményt gyáli lakóhelyű vezető irányít, melynek kifejezetten örül. Szerinte így még szorosabb a kötődés a város iránt. Az intézményvezető megköszönte a testület döntését és elmondta, hogy minden igyekezetével azon lesz, hogy kollégáival a legmagasabb színvonalon működtessék az intézményt.

A következő napirend tárgya az Új Gyáli Újság szerkesztőségét érintette. Gazdik István, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár igazgatója, az Új Gyáli Újság volt szerkesztője és Gyál Város Önkormányzata között 2008. január 3. napján jött létre az „Új Gyáli Újság” időszaki lap szerkesztőség-vezetői feladatainak ellátásáról szóló szerződés. Gazdik István indítványozására e jogviszony közös megegyezéssel 2016. december 31-i hatállyal történő megszüntetése válik indokolttá. A főszerkesztői feladatok ellátásával Szita Róbert újságírót bízta meg a testület, mellyel egy új korszak veszi kezdetét a városi kommunikációt illetően. Az említett korszak első lépése az új honlap kialakítása volt, melyet most az újság követ. A havi rendszerességű lap az eddigi értékeit megőrizve, de a XXI. század követelményeinek megfelelően egy küllemében modernebb, olvasmányosabb, képesebb lapot ad az olvasók kezébe.

Utolsó pontként tárgyalták a Gyál vasútállomás épületének felújítását, melynek során Gyál Város Önkormányzata és a MÁV Zrt. közösen tervezi az épület és környezetének megújítását.

Az ülés végén polgármester Úr megköszönte a Képviselő-testület egész éves kitartó munkáját, és kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánt azoknak a résztvevőknek is, akik egész évben segítik a testület munkáját. Végezetül készült egy csoportkép is, amelyet rendhagyó módon most a polgármester Úr készített a saját telefonja segítségével, úgynevezett szelfi ábrázolással.

Gyál Város Önkormányzata éves munkarend szerinti soros ülését 2017. január 26-án, 17.00-kor tartja a Városháza tanácstermében.  A Képviselő-testületi anyagok, illetve döntések ide kattintva olvashatóak.