2022. 11. 30.

Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérmet kapott Gyál Város Önkormányzata

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-én ünnepeljük a Véradók napját Magyarországon.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az idei véradó napi országos ünnepséget november 25-én tartotta Budapesten, ahol hatvannyolcan vehettek át elismerést, köztük Gyál Város Önkormányzata nevében Nagy József Elek alpolgármester, aki Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérmet kapott. 

„Gyál Város Önkormányzata hosszú évek óta sokat tesz a településen szervezett lakossági véradások sikerességéért. Tevékenységüknek köszönhetően a település véradásai rendszeresen a terveket meghaladó eredményekkel, kiemelkedően sikeresen zajlanak. A véradásszervezés során kifejtett tevékenységükkel pozitív példaként szolgálnak más települések, illetve véradóink számára. Az önkormányzat a honlapján, illetve a helyi nyomtatott sajtóban rendszeresen buzdít a véradáson való megjelenésre, propagálja annak fontosságát, illetve figyelemmel kíséri annak eredményességét is, amit szintén megjelenít cikkek formájában az általa működtetett sajtó felületeken is. Tevékenységüknek is köszönhetően a településen szervezett véradásokon megjelenő véradók száma az évekkel ezelőtti 35-40 fő helyett immár rendszeresen a 100 főt közelíti, ami kiemelkedő eredmény.

Az önkormányzat dolgozói személyes jó példával is szolgálnak, hisz rendszeres véradóink. Ezen körülményeknek köszönhetően a terület egyik legsikeresebb véradásaivá váltak a gyáli véradások, a véradáson való részvétel tekintetében.” – áll az elismerés indoklásában.

Köszönet minden gyáli véradónak azért, hogy városunk egy ilyen szép példaként áll a térség települései előtt. Az önkormányzat a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy népszerűsítse a véradásokat.