2017. 09. 18.

Vasúti kedvezmények a mobilitás hetén

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Szeptember 16-22. között, az Európai Mobilitási Héten díjmentes kerékpárszállítást, szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezőknek ingyenesen utazást kínál a MÁV. Az nemrég bevezetett elektronikus bérlet pedig a Budapest-Székesfehérvár vonalon is elérhető szeptember 18-tól.

Az idei Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kezdeményezéshez idén is kapcsolódó MÁV-csoport standdal jelenik meg az Andrássy úton a Mobilitási hétvégén. A MÁV-START és a GYSEV által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. (Bővebb információ: http://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/kedves-kerekparos-utasunk.)

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató autósoknak és üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán kínál ingyenes utazás másodosztályon a forgalmi ellenében. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.

Szeptember 18-tól már a Budapest és Székesfehérvár közti szakaszon is válthatnak elektronikus bérletet azok, akik új típusú, 2016. január 1-jével bevezetett személyazonosító igazolvánnyal (eSzemélyi) rendelkeznek. A bérlet ebben az esetben nem egy nyomtatott dokumentum: a MÁV-START pénztárosai az eSzemélyin található chipre „írják fel”, vagyis azon rögzítik digitálisan a megvásárolt terméket.

A vasúttársaság új szolgáltatásáról az utasok a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, Érd alsón, Tárnokon, Martonvásáron és Székesfehérváron található jegypénztárakban, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál érdeklődhetnek.