2020. 05. 19.

Vasárnap újra nyitnak a gyáli piacok, és egyéb könnyítések is életbe léptek

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet kihirdetése óta 69 nap telt el. Magyarország ébredezik a több mint 2 hónapos bezártság után. A vidéki megyék, majd Pest-megye után ezen a héten Budapest is felszabadult a kijárási korlátozás alól. Az országban sikerült laposan tartani a járványgörbét, tehát az első akadályt sikeresen vettük. Azonban továbbra is be kell tartanunk számos óvintézkedést, hiszen addig, amíg nem fejlesztenek vakcinát a koronavírus ellen, vagy nem találnak hatékony gyógymódot, addig a veszély nem múlik el. Pápai Mihály, Gyál polgármestere a hétfői élő bejelentkezése alkalmával a továbbra is fennálló szabályokra hívta fel a figyelmet.

A polgármester elmondta, hogy a maszk viselése kötelező az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, illetve továbbra is tartsuk egymástól a 1,5 méter távolságot. 9 és 12 óra között továbbra is csak a 65 éven felüliek járhatnak vásárolni élelmiszerboltok a, gyógyszertárba, drogériába.

A polgármesteri hivatalban továbbra is e-ügyintézés működik, a személyes ügyfélszolgálat egyelőre szünetel.

A sportpálya, a szabadtéri kondipark, illetve a játszóterek használhatóak, csakúgy, mint a nyilvános illemhelyek. A játszótereken mindenki figyeljen a megfelelő távolságtartásra. Az önkormányzat és a Dohány Kft. által biztosított homokozó eszközöket még nem helyezik ki.

A polgármester a piacok újranyitásáról kedden tett közzé Facebook oldalán bejelentést. Eszerint május 24-én mindkét gyáli piac kinyit, az alábbi fontos előírások betartásával:

– a zöldségpiac kizárólag a Vak Bottyán utcai bejáratokon keresztül közelíthető meg, – mindkét piac területén 9.00 – 11.00 óra között csak 65 éven felüli vásárlók tartózkodhatnak, – az árusok, kereskedők, vásárlók számára kötelező a maszk viselése, amelyet a rendfenntartók folyamatosan ellenőriznek, – a személyek között kötelező legalább 1,5 méter távolság tartása.

A piaccal kapcsolatos információkról a lakosságot hangosbemondón keresztül is tájékoztatja az önkormányzat.