2020. 03. 16.

Városi Egészségügyi Központ közleménye

Facebookon
Twitteren
E-mailben

COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban a nagyobb járvány megelőzése érdekében a  10/2020. (III. 14.) EMMI rendelete szerint a kihirdetett veszélyhelyzet miatt módosították az alábbiakat:

  • A veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül.
  • A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról az orvosi igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.
  • Ha a szakorvosi javaslat érvényessége a veszélyhelyzet időtartama alatt lejárt, akkor  ideiglenesen 90 nappal meghosszabbításra kerül a szakorvosi javaslat.
  • A veszélyhelyzet időtartama alatt fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.
  • A veszélyhelyzet időtartama alatt a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése és a betegek számára történő tanácsadás távkonzultáció során is történhet.

Kérjük, amennyiben csak gyógyszert szeretnének íratni vagy tanácsot kérnek – ezt telefonon az orvosok biztosítják!

A receptek nem papír alapon készülnek el, hanem elektronikusan kerülnek át a gyógyszertár adatbázisába

Telefonszámok:

Dr. Hadházi Éva                    06-29  540-886

Dr. Ködöböcz László               06-29  540-886

Dr. Bodnár Anita                    06-29  540-883

Dr. Bíró Zsolt                        06-29  540-883

Dr. Németh Ilma                    06-29  540-885

Győriné Dr. Mező Beáta          06-29  540-863

A papír alapú receptek az alábbi orvosoknál információs pultban vehetők át soron kívül.

Dr. Jelinek Zsuzsanna       06-29          540-884

Dr. Sugár Katalin              06-29         540-884

A veszélyhelyzet kihirdetése és a koronavírus járvány visszaszorítása miatt az alábbi korlátozó intézkedéseket vezettük be 2020. március 16-tól

1./ A háziorvosi rendelők bejáratát reggel 07:30-kor, délután 14:30-kor nyitjuk. A sorszámozó használatát ideiglenesen szüneteltetjük, azaz sorszámra nincs szükség a háziorvosi rendeléshez.

2./ A háziorvosi rendelő várótermébe orvosonként csak 3 fő léphet be, azaz

összesen 12 fő tartózkodhat bent és kérjük egymástól minél távolabb várakozzanak.

3./ Újabb betegek belépésére csak akkor kerülhet sor, ha a váróteremből távozik beteg.

4./ Kérjük, csak azok keressék fel a rendelőt, akiknek egészségi állapota ezt indokolja (pl. akut megbetegedés mely sürgős ellátást igényel).

5./ A krónikus betegek szokásos, régóta szedett gyógyszereiket telefonon írassák fel háziorvosukkal vagy telefonon kérjenek tanácsot.

6./ A fogászati ellátás március 16-tól csak sürgősségi ellátást tud nyújtani, a fogorvosok közül minden nap csak egy van bent ügyeleti rendszer szerint.

7./ A szakorvosi ellátással kapcsolatban még nincs kialakult eljárásrend, egyelőre a megszokott módon működik.

8./ Kérjük a laboratóriumba érkezőket, hogy várakozás közben egymástól minél távolabb helyezkedjenek el.

9./ A védőnői általános tanácsadás és családlátogatás ideiglenes felfüggesztésre kerül, kivéve az újszülöttek látogatása.

10./  Légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás) mutató beteg ne keresse fel az orvosi rendelőt, telefonon hívja háziorvosát. Ha mégis bejön a rendelőbe ilyen beteg, az orvos jogosult hazaküldeni és az ellátást távkonzultáció útján folytatják ! 11./ Akut légúti tünetekkel rendelkező pácienst a mai naptól otthonában vizsgálni tilos !! Csak telefonos távkonzultáció történhet.

Kérjük megértésüket és türelmüket, vegyék figyelembe, hogy mindez az Önök érdekében, a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében történik !

Városi Egészségügyi Központ – Gyál

  1. március 16.