2018. 08. 27.

Utcabál a 21 éves Gyál város tiszteletére

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Immár hosszú évekre visszatekintő hagyomány Gyálon, hogy az augusztus 20-át követő szombaton, nagyszabású utcabállal ünnepeljük városunk születésnapját. Így volt ez idén is, augusztus 25-én, szombaton remek programokat, finom ételeket, italokat és természetesen jó társaságot talált, aki kilátogatott a piactérre, a város 21. születésnapi bulijára.

IMG_4249

A fellépők sora 16.40-kor a CSIRIBIRI zenekar koncertjével indult, majd a Rocktones Band, utána pedig az AB/CD zenekar lépett színpadra. Az est sztárfellépője a minden korosztályban népszerű Kasza Tibi volt, aki 70 perces élő koncerttel szórakoztatta a közönséget. A koncertek szüneteiben a gyáli LURKÓ FC csapatai a színpadon vehették át az idei bajnoki címért járó érmeket Pápai Mihály polgármestertől és Vinnai Tibor az önkormányzat Ifjúsági és Sport Bizottságának elnökétől, akik ezt követően átadták a Kiváló Gyáli Sportolói Díjakat az idei kitüntetetteknek, Keresztes Kristóf kajakozónak és Karacs Dániel labdarúgónak. (A Keresztes Kristóf és Karacs Dániel méltatása a nevekre kattintva érhető el.)

IMG_4891

Kasza Tibi koncertjében ezúttal sem csalódott a közönség, ahogy várható volt, nem csak a lábunkban, de rekeszizmainkban is jelentkezett némi izomláz vasárnap reggelre.

IMG_5617

A tűzijáték előtt Dányi Bianka, a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, tanárai, Zabán László és Hauser Antal kíséretével elénekelte Oláh Ibolya Magyarország című dalát. Ezt követően nagyszabású tűzijátékkal zárul az idei rendezvény is.

IMG_5956

Az utcabálon kísérőprogramok is várták az érdeklődőket. Egy IGLU alatt úgynevezett bababirodalomban játszhattak a legkisebbek kisautókkal, építőkockákkal, hintalóval, kisházzal, mini csúszdával, melyet egy animátor felügyelt, és játszott a gyerekekkel. A nagyobbakat arcfestésselcsillámtetoválássalhennafestéssel és légvárral várták.

A rendezvény alatt a Mojitos pultnál alkoholmentes és alkoholos italokkal lehetett felfrissülni, illetve a vecsési Borhálónak köszönhetően különböző hideg fröccsökkel hűthették magukat az érdeklődők.

Aki megéhezett, hot-dog, főtt kukorica, gyros, kürtőskalács, óriás-palacsinta, lángos, hamburger, vattacukor, fagyi, édesség, popcorn, jégkása várta a büfékben, illetve kedvükre válogathattak a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból is.

 IMG_4367 IMG_4478 IMG_4480

        IMG_4354