2020. 04. 8.

Újabb védőfelszereléseket kap a Városi Egészségügyi Központ

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ezen a héten is megkapják a járványügyi védőfelszerelés-egységcsomagjaikat a Városi Egészségügyi Központ dolgozói Gyálon. A maszkok, a gumikesztyűk, a védőszemüvegek, védőruhák biztonságot nyújtanak orvosnak, asszisztensnek, betegnek egyaránt. Az Önkormányzat és az Egészségügyi Központ a járvány végéig folyamatosan igyekszik biztosítani a felszereléseket. Az Önkormányzat – az operatív törzs ajánlása alapján – továbbra is azt kéri, hogy amennyiben lehetséges ne személyesen, hanem elsőként telefonon kérjenek tájékoztatást és tanácsadást a háziorvosuktól, csak a legszükségesebb esetben keressék fel a rendelőket.

A speciális, a vírusok belélegzését akadályozó FFP2 maszkokat, melyeket a betegekkel közvetlenül érintkező szakemberek használhatnak, de vannak a csomagban mosható, többször használható védőruhák is.

A betegellátásban jelenleg aktívan rendelő felnőtt háziorvosok – délelőttös, illetve délutános munkarendjükhöz igazítva – a mai napon megkapják ezeket a felszereléseket. A házi gyermekorvosok, a fogorvosok szintén megkapják a hasonló eszközöket.

Pápai Mihály tájékoztatása szerint érezhetően lecsökkent a betegforgalom a rendelőkben. A gyáli lakosok, a családok megértették annak a felhívásnak a fontosságát, hogy elsőként telefonon kérjenek tájékoztatást és tanácsadást a háziorvosuktól, és csak a legszükségesebb esetben keressék fel a rendelőket. Gyál Város Önkormányzata ezúton köszöni a lakók és az alapellátásban dolgozó szakemberek együttműködését!

92604197_231273134919759_4648562736479862784_n