2017. 03. 24.

Újabb termék a Gyáli Babaköszöntő Program csomagjában

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ugyan idén februárban még csak a második évfordulóját ünnepelte a Gyáli Babaköszöntő Program, – melynek keretében egy cumisüveggel és egy speciális bébi körömvágó ollóval bővült a babacsomag – azonban azóta még egy plusz új termék is helyet kapott a dobozban. Az új ajándéknak várhatóan óriási sikere lesz az apukák körében.

17379847_10206132465269839_578085988_o

Pápai Mihály polgármester jelentette be facebook-oldalán az örömteli hírt, mely egy gyáli édesapa ötlete alapján valósult meg. A polgármestert azzal a javaslattal kereste meg az apuka, hogy az Önkormányzat részéről nemes gesztus volna, ha kiegészítené a csomagot egy sörös korsóval, amellyel az apukáknak kedveskednének. Megtetszett a javaslat a polgármester úrnak, ugyanis mára egy „Apu korsója” feliratú termék is megtalálható a csomagban. Úgy tűnik, hogy az első korsókat a polgármester és az alpolgármester úr avatta fel. (alkoholmentes sörök fogyasztásával)

apu korsója

A Gyáli Babaköszöntő Programmal a fiatal családok gyermekvállalását kívánja támogatni Gyál Város Önkormányzata, melyet 2015-ben vezetett be. A támogatás formája egyszeri 15.000 Ft értékű támogatási csomag, amely gyermekruházatot és más, a gyermek gondozását segítő tárgyakat tartalmaz. A dobozban helyet kapott egy csomag pelenka, egy digitális hőmérő, takaró, törülköző, egy 62-es méretű body, valamint egy 74-es méretű body, partedli, sapka, textilpelenka, cumisüveg, egy hajlított végű bébi körömvágó olló, egy bögre „Anyu bögréje” felirattal, valamint most már egy sörös korsó is, amelyen az „Apu korsója” felirat áll. A csomag részét képezi a Gyáli Babakalauz nevezetű kiadvány is, mely a helyi védőnők, gyermekorvosok elérhetőségeit, rendelési idejüket, az ügyeletes kórházak elérhetőségeit, valamint a gyermekek után járó támogatások, illetve kedvezmények részletes bemutatását tartalmazza. Továbbá a gyermekneveléssel és gondozással kapcsolatos cikkek is megtalálhatóak a kiadványban. A kiadvány része továbbá egy oltási útmutató hűtőmágnes is. Mindezen termékek  megkoronázása, hogy a kisfiúknak szánt csomag tartalma kék, a kislányoknak szánt csomagban rózsaszínű termékek találhatóak.

A kezdeményezést a gyáli mintára azóta több település is bevezetette.

IMG_0804

IMG_0803

A Gyáli Babaköszöntő Program kérelme itt található.