2022. 10. 24.

Újabb hasznos applikáció és meghosszabbított temetői nyitvatartás – így készül a városüzemeltetés a közelgő Mindenszentekre

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint Gyálon a Bem József utcai Köztemető (új) és a Táncsics Mihály utcai Köztemető (régi) 2022. október 29-től november 1-ig meghosszabbított nyitvatartással 08.00 -20.00-ig látogatható.

Kérjük, személyes tárgyaikra vigyázzanak, a sírok rendezgetése közben se hagyják őrizetlenül táskáikat, értékeiket. Kérjük, hogy ügyeljenek a tisztaságra, a hulladékot a gyűjtő konténerekbe helyezzék. Szép látvány a gyertyáktól fénylő temető, de fontos, hogy körültekintően, figyelmesen történjen a gyertyagyújtás, illetve, hogy ne hagyjanak gyúlékony anyagot az égő gyertyák, mécsesek körül. A temetőbe gépkocsival való behajtásra mozgáskorlátozottak és idősek számára lesz lehetőség a temetőgondnok közreműködésével.

Aki a temetőben nem tudja pontosan, hol találja hozzátartozója sírját, annak hasznos lehet a városüzemeltetés legújabb fejlesztése, egy sírhelykereső applikáció. Az androidos és iOS rendszeren egyaránt elérhető Gyál KáptaLAN® – Temető nevű applikáció az elhunyt nevének beírása után műholdas navigációval mutatja az utat a sírhoz. Aki nem rendelkezik okostelefonnal és információra lenne szüksége, annak érdemes személyesen felkeresni az ügyfélszolgálati irodát, ahol a sírhelyek keresésének ügyében, illetve temetkezéssel kapcsolatos kérdéssel, vagy a kegyeleti idő meghosszabbítás ügyében a kollégák rendelkezésre állnak. Sírhelyek kereséséhez javasolják továbbá a fenntartó weboldalán elérhető temető nyilvántartó rendszert is.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.
A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

Amíg Önök emlékeznek, a bűnelkövetők eltulajdoníthatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat; a lezáratlan kerékpárokat; a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyaikat; a nyitva felejtett, nem megfelelően védett otthonaikból pedig az értékeiket.