2018. 02. 26.

Új kutyaházakat vásárolt az önkormányzat a gyáli gyepmesteri telepre

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet az állatok védelmére, ez év elején például a gyáli Bundás Barát Állatvédő Egyesülettel karöltve figyelemfelhívó kampányt indított a helyes állattartással kapcsolatban. Smiatek Anikó, a Bundás Barát Egyesület elnöke lelkiismeretes munkája során különös figyelmet szentel a gyepmesteri telepen lakó állatok életkörülményeinek javítására is, munkájához pedig minden segítséget igyekszik megadni a városvezetés. A telepen korábban is voltak már kutyaházak, azonban azok fából készültek, és nem lehetett őket megfelelően tisztán tartani, fertőtleníteni, ezért fölmerült az igény, hogy szükség lenne új, könnyen tisztítható, fertőtleníthető kutyaházakra, amelyekbe bevackolva könnyebben átvészelik a nagy hideget az állatok. Smiatek Anikó kezdeményezésére Erős József alpolgármester gyors és hathatós intézkedésének köszönhetően február 23-án, pénteken még a nagy hideg beállta előtt meg is érkezett hat darab új kutyaház, amiket birtokba vettek az ott lakó, gazdára váró kutyusok.

„Nagyon szépen köszönjük, hogy beszerezték a kutyaházakat a telepen élő ebek részére, nagyon örülünk neki, és az ebrendész Szabolcsi Lászlótól kapott fotók alapján, nem csak mi. Köszönöm, hogy  Gyál városa nyitott a fejlesztésre és arra, hogy együttműködjön más szervezetekkel. Nagyon remélem, hogy a városban élő és befogott ebek javára ezt az együttműködést a  jövőben még tovább tudjuk fejleszteni. Egyesületünk célja, hogy a jövőben szorosabb együttműködéssel a telepen élő állatok is minél kevesebb bezártság és szorongás nélkül átvészeljék az időszakot míg  megfelelő gazdira nem lelnek és a 21. századnak teljes mértékben megfelelő ebrendészeti telepe legyen a városnak. Kiemelkedően fontosnak tartom megjegyezni, hogy kevés település és város mondhatja el magáról, hogy az ebrendészeti pozíciót segítőkész, akár munkaidőn kívül is segítséget nyújtó állatbarát alkalmazott látja el. Szabolcsi László ebrendész munkáját igen nagyra becsüljük, hozzáértő, segítőkész és állatbarát.

Örülünk, hogy csaknem napi szinten tudjuk egymás munkáját segíteni és munkáját nem csak egy elvégezendő feladatnak tekinti.” – írta köszönőlevelében Smiatek Anikó, a Bundás Barát Állatvédő Egyesület elnöke.

Az elkövetkező napokban különösen figyeljünk oda házi kedvencünkre is!

A napokban várható extrém hideg időjárás megviseli az élőlények szervezetét, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymásra mi emberek is, és különösképpen odafigyeljünk a házi állatainkra, akik bizonyos szempontból még kiszolgáltatottabb helyzetben vannak ilyenkor.

  • Ellenőrizzük, hogy a kutyaház megfelelően szigetelt-e, gondosan ki van-e bélelve!
  • Feltétlenül biztosítsunk energiában dús eleséget!
  • Napközben többször is ellenőrizzük az állat ivóvizes tálát, a fagyott vizet cseréljük langyosra!
  • Ha lehetőségünk van rá, engedjük be őket olyan helyiségbe, ami még ha csak minimálisan is, de fűtve van (kazánház mellé, garázsba stb.).
  • Ha kóbor állatot lát, hívja Szabolcsi László ebrendészt a 06-70/334-6094-as telefonszámon!

Különösen éjszaka fontos, hogy megfelelő menedéket találjanak kedvenceink a nagy hideg elől, akik egész életükön át tartó hűséggel és szeretettel hálálják meg gondoskodásunkat.