2022. 10. 11.

Új játékok kerültek a Kálvin téri Óriáshomokozóhoz

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Egy évvel ezelőtt, szeptember 14-én adták át a gyáli Kálvin téren az Óriáshomokozót, amely Gyál város önkormányzata és helyi vállalkozások összefogásával született meg. A projekt részeként napvitorlát is telepítettek, a homokozót a gyermekek biztonsága érdekében kerítéssel kerítették körbe, padokat, kukákat telepítettek, valamint később világítást is elhelyeztek a területen.

Az önkormányzat folyamatosan igyekszik fejleszteni a városban található játszótereket, így a gyermekek és a szülők kényelme érdekében ebben az évben minden gyáli játszótérre köztéri mosdókat telepítettek, így az Óriáshomokozó mellett is üzembe helyeztek egyet.

A terület fejlesztése azonban itt nem állt meg, a napokban megtörtént a műszaki átadása azoknak a játszóeszközöknek is, amelyekkel az önkormányzat tovább bővítette a homokozó funkcióját. 2 millió forintból gumiburkolattal ellátott hintát, mászófalat, rugós játékot és mászókát helyeztek el a homokozó mellett, hogy az oda látogató gyermekek szórakozása méginkább biztosított legyen.

Közben pedig a terveknek megfelelően haladnak a város jelenlegi legnagyobb beruházásai, a Víztorony melletti és a Bartók iskola mögötti parkok építése, amelyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt számos szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget tartogatnak majd.