2023. 05. 17.

Új gyalogátkelőhelyek a biztonságos közlekedésért

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Két új gyalogátkelőhellyel lett gazdagabb városunk, elkészült ugyanis a Bartók Béla utcában az a két zebra, amik a Bartók iskola biztonságosabb megközelítését teszik lehetővé.

A Bartók – Bacsó és Bartók – Kodály utcák kereszteződésében kialakított gyalogátkelőhelyek mintegy 16 millió forintba kerültek és teljes egészében a város saját finanszírozásából valósultak meg. Ez az összeg magába foglalja a tervezési költségeket, az engedélyek beszerzését, az útburkolati jelek felfestését, a megfelelő közvilágítás kiépítését, akadálymentesített padkát, peront.

Hamarosan elkészül továbbá a Víztorony parknál, a Széchenyi – Somogyi utca kereszteződésében is az új gyalogátkelőhely, így a park június 3-ai ünnepélyes átadóján már azt is használhatja a lakosság.

Kérjük az arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg a gyalogátkelőket, és a szabályoknak megfelelően engedjék át a gyalogosokat, az úttesten történő átkelés előtt pedig a gyalogosok is legyenek körültekintőek, hiszen csak akkor van elsőbbségünk, ha meg is adják nekünk azt.