2023. 01. 11.

Tovább folytatódik a
Gyáli Faültetési Program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2017 és 2022 között a Gyáli Faültetési Programban összesen 1 000 darab facsemetét ültetett el a városban az önkormányzat.

A hárs-, kőris- és juharfák szakszerű elültetését a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végezte. A képviselő-testület eredményesnek ítélte a program elmúlt öt évét, ezért a 2022. novemberi testületi ülésen, a faültetési program folytatásáról döntöttek.

Ennek értelmében idén tavasszal további 200 db, kétszer iskolázott fa kerül elültetésre, a korábban ültetett őshonos fajokból vegyesen, vagyis hárs-, kőris- és juharfák, közül választhatnak a lakosok.

A faültetésre jelentkezőknek nincs más teendőjük, mint kitölteni egy igénylőlapot, melyet elektronikus úton a faultetes@gyal.hu e-mail címre kell visszaküldeni, vagy személyesen a Gyáli Polgármesteri Hivatal portaszolgálatán leadni.

A Gyáli Mi Újság aktuális számában is megtalálható a kérelem, így kényelmesen, otthon is kitölthető, de elektronikus formában is megtalálható a ide kattintva oldalon.

A fák ültetését minden esetben – előzetes helyszíni elbírálást követően – a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. szakemberei végzik az időjárás alakulásától függően 2023 tavaszán.

Az igénylési határidő: 2023. március 15.

Gyáli Polgármesteri Hivatal