2017. 07. 20.

Törődjön egészségével! Tüdőszűrés Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A szokásos éves tüdőszűrés 2017. július 31-től augusztus 28-ig lesz a Rákóczi utcai iskolában (Gyál, Rákóczi út 44-46.), melynek bejárata a Károlyi Mihály utca felől van.

A vizsgálat ideje:

Hétfő, szerda: 12.00 – 18.00

Kedd, csütörtök, péntek: 08.00 – 14.00

A vizsgálat elvégzéséhez személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya szükséges, valamint – ha van – az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást vigyék magukkal a szűrővizsgálatra. Amennyiben a leletre szükség van, saját névre kitöltött felbélyegzett válaszboríték ellenében 3 héten belül postán megküldik.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! A 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1.700 Ft, melyhez a szűrőállomáson kapható csekk, befizetése postán történik a vizsgálat előtt.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges (nyilatkozat az Egészségügyi Központ információs pultjánál elérhető). A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál (szakiskolai szakmai alkalmassági vizsgálat), akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat természetesen ingyenes. Panasz nélkül is lehet beteg! A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdő-betegség időben történő felismerésére!