.

.

Árpád tér

A Szent István utca és az Árpád utca kereszteződésében terül el ez a kis ékszerdoboz, ahol a fáradt utazó lombos fák árnyékában, padokon pihenhet meg, miközben élvezheti a kertvárosi környezet adta nyugalmat. A tér egyik szegletében jól felszerelt, árnyas játszótér várja a kisgyermekes családokat, amelyhez köztéri illemhely is telepítésre került.

Kálvin tér

Gyál-Szőlő településrészen, a Temesvári és a Bajcsy-Zsilinszky utcák találkozásában helyezkedik el a Kálvin tér. Nevét, az itt elhelyezett Kálvin János mellszoborról kapta, melyet Barth Károly szobrászművész, városunk díszpolgára készített és adományozott településünknek, és 2001-ben lepleztek le. Köztéri padok és árnyas fák várják az ide látogatót.

A tér egy másik szegletében óriáshomokozó került kialakításra, ahol a kisgyermekek körbekerített, gondosan kialakított homokozóban játszhatnak, míg a szülők a kihelyezett padokon társaloghatnak. Az óriáshomokozót 2021-ben adta át dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, valamint Pápai Mihály polgármester. 2022-ben az itt elhelyezett játszóeszközök sora kibővült, a legkisebbek legnagyobb örömére.

Templom tér

A Templom tér a Szent István utca és a Somogyi Béla utca kereszteződésében található. Nevét a tér mellett elhelyezkedő Római Katolikus Plébániáról kapta. A tér 20**-ben teljes felújításon esett át, ekkor nyerte el mai kinézetét. A tér ad helyet a legtöbb állami ünnepségünknek, így a Templom téri kopjafánál tartunk koszorúzást március 15-én, a Barth Károly szobrászművész, városunk díszpolgára által készített 1956-os emlékműnél koszorúzunk október 23-án, és a téren kiépített színpadon ünnepeljük augusztus 20-án az államalapítást. A fent említett kopjafán és 1956-os emlékművön kívül a téren található Szent István szobra is.

A téren rengeteg árnyas fa található, a gyönyörű zöld pázsitról pedig a fúrtkútról működő, automata öntözőberendezés gondoskodik.