2017. 03. 20.

Tavaszi lomtalanítás időpontjai

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Lomtalanítás

A korábbi szokások és Gyál Város Önkormányzatának hulladékos közszolgáltatásra vonatkozó rendelete szerint a közszolgáltatás keretein belül évente két alkalommal kerül sor a lakosság által elkülönítetten gyűjtött lomok elszállítására, tavasszal és ősszel.

Idén a tavaszi lomtalanítás

  • március 18-án Gyál-Liget városrészben (az Egészségügyi Központ oldalán) és
  • március 25-én Gyál-Szőlő városrészben (a Spar felőli oldalon) lesz.

Fontos tudni, hogy a lakosság többsége betartja a lomtalanítási szabályokat, akár íratlanul is, egyszerűen saját józan meglátásaikra, mérlegelésükre és a település lakóniak együttélési szabályaira hagyatkozva. Ezek a szabályok természetesnek is tűnnek. Az ő érdeküket védve szeretnénk minden ingatlanhasználónál elérni a szabályok betartását, hiszen  egy frissen vásárolt használt ingatlan teljes bútorzatának elszállítása nem a lomtalanításhoz tartozik.A gyűjtést több órára megakasztja, a többi lakó lomjának begyűjtését késlelteti. A városképet az utcai lomok tovább rombolják, és jelentős többletköltséget okoznak a településnek.

Reméljük, hogy a lomtalanítás fennakadások, nagyobb csúszások nélkül történik, melynek érdekében, kérjük, olvassák el a szabályzatunkat.

Felhívjuk a Lakosság figyelmét, hogy a gumiabroncsok ingyenes leadására is van lehetőség, melynek részleteit itt találja.  

A lomtalanítás fő szabályai itt érhető el.

   

Együttműködésüket előre is köszöni a lakótársak nevében is Gyál Város Önkormányzata és a Gy.T.H. Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.