2017. 06. 2.

Tanszercsomaggal segíti a családokat a gyáli önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ebben az évben és innentől minden évben iskolakezdési csomagot kapnak az első tagozatos gyáli gyermekek. A település ezzel igyekszik átvállalni a családok tanévkezdéshez kapcsolódó anyagi terheit. A tanévkezdés közeledtével minden kisgyermekes szülő lázasan kezdi listázni, milyen tanszereket kell bevásárolnia, és érdeklődik az iskolánál, mennyibe kerül neki az anyagilag általában igen fájdalmas évkezdés. Az önkormányzat idén minden eddiginél nagyobb mértékben és szélesebb körben támogatja az iskolakezdést.

A Gyáli Iskolakezdési Programot még februárban szavazta meg a képviselő-testület, melynek köszönhetően 3 millió forint támogatási összeget ítéltek meg a leendő elsősök részére. Szeptembertől több mint 300 gyáli gyermek jut így füzetekhez, írószerekhez és más hasznos iskolai felszereléshez, a csomagokat a gyáli pedagógusok véleményezése alapján állította össze az önkormányzat. A tanszercsomagot minden elsős a tanévnyitó ünnepséget követően kapja meg iskolájában. A csomagokban lesznek füzetek, írószerek és rajzeszközök, mind-mind az első évfolyam elvárásának megfelelően.

Fontos tudnivaló, hogy nem csak azon gyáli lakóhelyű gyermekek részesülnek a támogatásban, akik gyáli intézménybe iratkoznak, hanem azon gyermekek is, akik más nem gyáli intézménybe iratkoznak. Nekik kérelem formájában kell igényelni a támogatást Gyáli Iskolakezdési Program néven augusztus 31-ig.

A korábbi évek kialakult gyakorlatának megfelelően idén júniustól ismét lehetőség van beiskolázási segély iránti kérelem benyújtására, melynek részleteiről itt olvashat.

szórólap_kész