2020. 03. 9.

Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban helyi szinten

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához 2019. december 31-én érkezett jelzések alapján a közép-kínai Hubei tartományának székhelyén, Wuhanban ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak, amelyek okozójaként a kínai hatóságok 2020. január 7-én új típusú koronavírust (COVID-19) azonosítottak. Gyál Város Önkormányzata kiemelten nagy hangsúlyt fektet az esetleges megfertőződések megelőzésére, melynek megfelelően gondoskodott róla, hogy minden közintézménybe széles spektrumú fertőtlenítő folyadék jusson, továbbá több tucat homlokhőmérő beszerzéséről is gondoskodtak.

Amennyiben a vírusra utaló tünetek bármelyikét észleli saját magán, kérjük haladéktalanul tárcsázza a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöldszámait a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása érdekében.

  • 06-80-277-455
  • 06-80-277-456

A lakossági információs vonalak 2020. február 3-án 8.00 órától, a hét minden napján 24 órában elérhetők lesznek.

A telefonszámok mobil és vezetékes telefonról is egyaránt tárcsázhatók. A telefonvonalakat az NNK működteti és szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A szolgáltatás célja a szakszerű, hatékony, időbeni reagálás biztosítása és elősegítése a megelőzés érdekében.

Kérjük a lakosságot, hogy csak abban az esetben hívják a zöld számokat, ha az NNK weboldalain nem kaptak megfelelő választ kérdéseikre. Az új koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus és http://egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok.

A Pest Megyei Kormányhivatal által megküldött információk elérhetőek itt.

Tájékoztatjuk arról is tisztelt ügyfeleinket, hogy a Gyáli Polgármesteri Hivatalban is megelőző intézkedéseket vezettünk be a vírus terjedésének megakadályozására. Ennek része, hogy munkatársaink kerüljék a közvetlen érintkezést az ügyfelekkel (pl. kézfogás), lehetőség szerint tartsanak távolságot tőlük az ügyintézés során, és minél gyakrabban fertőtlenítsék az ügyfelek által használt tárgyakat, bútorokat. Arra is kérjük Önöket, hogy amennyiben bármilyen betegség tüneteit észlelik magukon, lehetőség szerint tartózkodjanak a személyes ügyintézéstől, próbálják meg az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül elektronikus úton intézni ügyeiket, felvilágosítást pedig telefonon vagy e-mailen kérni.

Gyáli Polgármesteri Hivatal