2019. 04. 4.

Tájékoztatás a zöldhulladékos zsákok átvételéről

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft. idén új módszert vezetett be a zöldhulladék-gyűjtés rendjében. Ami változatlan a korábbi évekhez képest, hogy tavasszal újra indult a zöldhulladék-gyűjtési szezon Gyálon. Ez azt jelenti, hogy április 1-től november 30-ig havonta kétszer várhatják a zöldhulladékot elszállító autót az ingatlantulajdonosok a korábban kiadott gyűjtési naptár szerint.

Azonban emellett számos változás is hatályba lép, amiknek a részleteit az alábbiakban foglaltuk össze: 1. A zöldhulladék csak lebomló zsákból kerülhet begyűjtésre, és hogy ennek meg legyen a garanciája, ZÖLDHULLADÉK feliratú, FCC emblémás zsákot kell használnunk erre a célra. Kivétel természetesen a kötegelt gallyak, amiket továbbra sem kell zsákba tenni. 2. A zsákokat a gyűjtést végzők nem adják vissza újra használatra, azok egyszer használatosak lesznek. 3. Ingatlanonként 50 db szabványos, lebomló zsákot biztosítanak az éves zöldhulladékos szezonra, melyet a közszolgáltatást igénybe vevő, a rendszerben nyilvántartott ingatlantulajdonosok három kijelölt időpontban vehettek át, ezekből az utolsó időpont április 5-én lesz. 4. További, emblémás, lebomló zöldhulladék-gyűjtésre használandó zsákokat az ingatlantulajdonosok igény szerint vásárolhatnak néhány helyi üzletben, mely üzletek listáját itt olvashatják: Csillag ABC
  • Cím: Gyál, Bacsó Béla u. 53.
  • Nyitvatartás: H-Sz: 06.00-20.00, V: 07.00-20.00

Élelmiszerbolt

  • Cím: Gyál, Kőrösi út 84-86. (a Kőrösi Udvar mellett, az edzőterem alatt)
  • Nyitvatartás: H-V:0-24

Gazdák Boltja

  • Cím: Gyál, Vecsési út 59. (a Vecsési úti gyógyszertárral szemben)
  • Nyitvatartás: H-P: 07.00-17.00, SZ: 07.00-13.00, V: ZÁRVA

A zsákok fogyasztói ára bruttó 84 Ft.

5. Az ingatlanonként elhozandó zöldhulladék mennyisége 1 m3-nyi, azaz nagyjából 10 zsáknyi mennyiségre korlátozódik alkalmanként (zsákos és kötegelt együttesen értve).

6. A közszolgáltatás keretein túlmenő mennyiségeket az ingatlantulajdonosok az FCC gyáli hulladékkezelő központjában leadhatják éves 100 kg mennyiségig díjmentesen, ha az ingatlantulajdonos a rendszerben nyilvántartott, szerződött és tartozása nincsen. Az efölötti mennyiséget a mindenkor érvényes kapuáron vesszik át (ez 2019.01.01-től 9,99,-Ft/kg +áfa).

A zsákok személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával átvehetők az utolsó kijelölt időpontban, vagyis április 5-én pénteken, 15-19 óráig.

Átvétel helyszíne: Gyál, Rákóczi u. 42·44./ Nevelési Tanácsadó, FEGY épülete. Ezen időpontban és helyszínen csak a zsákokat lehet átvenni, egyéb ügyintézésre nincs lehetőség.

A fenti időpont után a zsákok az év folyamán átvehetőek az alábbi ügyfélszolgálatok alkalmával:

Hétfőnként: 8-20 óráig- FCC Magyarország Kft. székhelye (Gyál, Körösi út 53.)

Fentiekre tekintettel remélhetőleg a korábban felmerült, lakosok által nehezményezett problémák megszűnnek, így például a visszaadott zsákok nem fogják az utcaképet még ideiglenesen sem rontani, javulni fog a gyűjtési fegyelem, a nem helyi ingatlanokról származó zöldhulladék nem kerül a településre, és ez mind a szolgáltatás színvonalának valószínűsíthető emelkedését, a szolgáltatást igénybevevők elégedettségének növekedést eredményezi majd.

Kérdéseikkel forduljanak az FCC Magyarország ügyfélszolgálatos kollégáihoz, akik készséggel állnak rendelkezésükre

– telefonon: +36 29 540 265, fax: +36 29 540 251,

– e-mailen: vevoszolgalat@fcc-group.hu.