2019. 10. 17.

Szupergyors Internet Program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Szupergyors Internet Programban célul tűzte ki a kormány, hogy minden háztartás számára ─ amely azt igényli ─ biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolathoz való hozzáférés lehetőségét a még ellátatlan területeken. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében frissítésre kerül az országos szintű adatbázis az újgenerációs szélessávú lefedettségről. A következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság mellett a települési vezetők közreműködését is kéri.

A legutóbbi szélessáv lefedettségről készült felmérés 2018 végén történt. A rendelkezésre álló nyilvántartás a Magyarországon hírközlő-hálózattal rendelkező, azt üzemeltető cégek adatszolgáltatása alapján született meg.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium adategyeztetést indít, amelynek keretében az állampolgárok és a települések vezetői 2019. november 6-ig a szipkonzultacio@kifu.hu email címen keresztül jelezhetik, ha a https://kifu.gov.hu/szip térképen szereplő, szélessávú internettel nem lefedett címek eltérnek az Önök által tapasztalttól.