2020. 07. 14.

Szúnyoggyérítés – második felvonás

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Június 30-án lezajlott városunkban az idei első szúnyoggyérítés, amelyet földi úton, vagyis autóról kijuttatott szerrel végeztek a szakemberek. Már akkor valószínűsíthető volt, hogy a gyérítés hatékonysága érdekében az első gyérítést egy második is követni fogja.

A második gyérítés 2020. július 21. napján (kedd) du. 21.00 órától, 2 autóval lesz elvégezve. Amennyiben kedvezőtlenek lesznek az időjárási feltételek, pótnapok: július 22, vagy 23.

Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.