2020. 06. 9.

Szeptemberben már minden gyáli általános iskolás ingyen kapja a tanszercsomagot az önkormányzattól

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2017-ben vezette be Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Iskolakezdési Programot, amelyet a Gyáli Élet Program keretében azzal a céllal hozott létre a képviselő-testület, hogy ezzel igyekezzen átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, zökkenőmentesebbé téve a tanévkezdést. A Gyáli Iskolakezdési Program 2019-ig az első osztályosok tanszercsomagját tartalmazta, 2020-tól azonban a képviselő-testület döntése értelmében minden gyáli általános iskolás, azaz 1-8. osztályos tanuló ingyenesen kapja az önkormányzattól a tanszereket.

Azon diákok, akik gyáli intézménybe járnak, automatikusan igénylés nélkül a tanév első napján kapják majd kézhez a csomagokat. Azon diákok, akik nem gyáli intézményben tanulnak, ugyanakkor a gyermek és legalább az egyik szülő gyáli állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Gyálon is él, kérelem formájában igényelhetik a tanszercsomagot, amelyet személyesen a Gyáli Polgármesteri Hivatalban vehetnek át. A benyújtás történhet postai úton (2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114.), e-mailben (igazgatas@gyal.hu) továbbá személyesen a Hivatal portáján, a gyűjtődobozba történő elhelyezésével.

A kérelemben foglaltakat a következő okiratokkal szükséges alátámasztani:

  • a kérelmező szülő és gyermek érvényes személyi okmányainak másolatával, valamint
  • a gyermek iskolalátogatását igazoló dokumentum becsatolásával.

A tanszercsomag összeállításában a gyáli általános iskolás pedagógusok segítettek, így a csomagban található eszközökön kívül nem kérhetnek egyéb dolgot a tanulóktól.

Igénylés határideje: 2020. június 16-tól augusztus 24-ig, illetve az iskolakezdés évében, tehát december 31-ig.

A csomagok átvehetőek: 2020. június 29-től.

A kérelem ide kattintva érhető el.

A taneszközlista itt érhető el évfolyamonkénti bontásban.