2023. 09. 21.

Számítástechnikai eszközöket vásároltunk testvértelepülésünk iskolásainak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

23 darab számítógép és egy projektor beszerzését finanszírozta Gyál Város Önkormányzata testvértelepülésünk, Kibéd község egyetlen általános iskolájának, a Mátyus István Általános Iskolának. A kibédi önkormányzat költségvetése nem tette volna lehetővé, hogy beszerezzék a fent említett számítástechnikai eszközöket, ezért városunk önkormányzatához fordult segítségért. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ez év júniusában döntött arról, hogy ily módon is támogatja testvértelepülését, ezzel hozzájárulva az ott élő gyermekek számítástechnika oktatásához.

Az összesen mintegy 6,3 millió forint értékű eszközöket 2023 szeptemberében személyesen adta át Pápai Mihály polgármester és Nagy József Elek alpolgármester a kibédi Mátyus István Általános Iskola igazgatónőjének, Barabási Zsuzsánnának és a diákoknak, akik köszönettel vették a szíves segítséget.

Nem ez volt az első eset, hogy önkormányzatunk számítástechnikai eszközöket ajándékozott a kibédi gyerekeknek, hiszen 2017-ben 10 db számítógépet, monitort, egeret és billentyűzetet vásároltunk összesen 1,2 millió Forint értékben. Valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy 2019-től a nálunk bevezetett Gyáli Élet Program részét képező óvodakezdési-, iskolakezdési- és középiskolás csomagokból is részesülnek a testvértelepülésünk gyermekei. Idén 18 db óvodakezdési, 170 iskolakezdési és 18 db középiskolás csomaggal támogattuk a kibédi gyerekeket, összesen mintegy 3,6 millió Forint értékben.