2017. 01. 22.

Sportcsarnok épül Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Hamarosan új sportcsarnok épül Gyálon, ami a mindennapos testnevelés órák megtartását és a helyi sportéletet is segíti majd — jelentette be Pápai Mihály polgármester hivatalos facebook-oldalán. 

03_6_csarnok9

 

A Kormány a 1818/2016. (XII.22.) Korm.határozat értelmében 2016. december 22-én döntött a gyáli sportcsarnok megépítésének támogatásáról, melynek értelmében Gyál várost 800 millió forinttal segíti a csarnok megépítését.  A gyáli sportpálya területén már tavaly megkezdődtek a felújítások a műfüves focipálya megépítésével, ezt követi majd az élőfüves focipálya, a strandröplabda, a kosárlabdapálya, és a sportcsarnok létesítése.

A sportcsarnok 3.818 m2 területű, több mint 500 fő befogadására alkalmas, és a testnevelés mellett más sportágak, országos és nemzetközi rendezvények helyszínéül is szolgálhat. Nagyszabású börzéknek, expónak, városi és civil kezdeményezésnek adhat helyet, valamint a helyi sportegyesületek is élvezhetik majd az új létesítményt. Most lehetősége nyílik a városnak arra, hogy a versenysportigényeknek és a szabadidős programoknak teret biztosítson.

latvany2

A kézilabda, az asztali tenisz, a mazsorett bemutatók is otthonra találhatna. Akár a kispályás foci, kosárlabda, atlétika és egyéb sportágak számára is alkalmas lesz a csarnok.

A fix és mobil lelátóval rendelkező sportcsarnokban hét darab sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitness terem, edzőtermek, hozzájuk kapcsolódó szertárak kapnak helyet. Tervek között szerepel egy 22 szobás szálloda, egy étterem és egy főzőkonyha építése is, melyhez egyelőre magánbefektetőt keres az Önkormányzat.

04_5_szallo-eloter

A létesítmény sportcsarnok terveit az Ybl Tervező Kft. készítette el. A városvezetés hamarosan dönt a közbeszerzési eljárás elindításáról, majd amint a kivitelező kiválasztása is megtörténik, megkezdődhetnek a munkálatok, várhatóan 2017 első félévében.

Tovább erősödik a régió központja

Az új sportcsarnok a városközpont közelében, az Ady iskola szomszédságában, a városi uszodától nem messze épül fel a sportpálya területén. Gyál járási székhelyként hivatali és kiskereskedelmi központja a térségnek, ám ehhez képest a sport- és rendezvény infrastruktúrája lemaradásban volt, ezt pótolja most a fejlesztés.

 03_7_csarnok10   latvany7

04_3_recepcio

Forrás: Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft.