2023. 06. 29.

Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Június 29-én, csütörtökön az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban tartott Semmelweis-napi ünnepségen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakembereit köszöntötte Gyál Város Önkormányzata. A rendezvényen Pápai Mihály mondott beszédet, megköszönve az egészségügyben dolgozók munkáját.

Az eseményen adták át a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat. Idén Kárpátiné Kuti Margit fizikoterápiás szakasszisztens, valamint Bedzsó Anita intézményvezető helyettes részesült az elismerésben. A díjat Pápai Mihály polgármester és Nagy Gyöngyi adta át.

Gyál Város Önkormányzata 1999-ben alkotott rendeletet a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj alapításáról. A településünk egykori főorvosának emlékét őrző kitüntetés annak a magyar vagy/és külföldi állampolgárnak adományozható, aki a gyáli egészségügyi, valamint a szociális ellátás területen kiemelkedő érdemeket szerzett, az egészségügyi és szociális ellátás jobbításáért kiemelkedő munkát végzett.

A kormány döntése értelmében július 1-től a védőnői szolgálatok kikerülnek az önkormányzatok fenntartásából, így Gyál Város Önkormányzata oklevéllel és egy csokor virággal köszönte meg a védőnőknek és a védőnői szolgálatot segítő munkatársaknak a több évnyi együttműködést. Ahogy az iskolák esetében is történt, úgy a védőnői szolgálatra is igaz, továbbra sem engedi el a kezüket a városvezetés, a jövőben is számíthatnak minden segítségre annak érdekében, hogy a váltás zökkenőmentes legyen és az ellátás színvonala is megmaradjon.

A rendezvényen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakemberein kívül részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, Pap Krisztina aljegyző, dr. Szécsényi-Nagy Balázs a Városi Egészségügyi Központ intézményvezetője.

Az ünnepségen közreműködött Pechtol Csilla és Czövek István zenepedagógus házaspár.

Gyál Város Önkormányzata Semmelweis nap alkalmából a Városi Egészségügyi Központ összes dolgozóját, háziorvosokat, asszisztenseket, a Bóbita Bölcsőde dolgozóit, a 3 gyáli gyógyszertár dolgozóit és a Gyáli Idősek Klubja munkatársait is ajándékcsomaggal köszöntötte.

Mindannyiunk nevében köszönjük áldozatos munkájukat!