2024. 07. 4.

Semmelweis-napi ünnepségen köszöntötték az egészségügyi dolgozókat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A július 3-án tartott Semmelweis-napi ünnepségen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakembereit köszöntötte Gyál Város Önkormányzata. A rendezvényen Pápai Mihály polgármester majd Nagy Gyöngyi, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke mondtak beszédet, megköszönve az egészségügyben dolgozók munkáját.

 

Az eseményen adták át a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat. Idén Bártfai Gabriella Ágnes, a Kertváros Szociális Központ Gyáli Idősek Klubjának nappali ellátásvezetője részesült az elismerésben. A díjat Pápai Mihály polgármester, Nagy József Elek alpolgármester és Nagy Gyöngyi, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke adták át.

Gyál Város Önkormányzata 1999-ben alkotott rendeletet a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj alapításáról. A településünk egykori főorvosának emlékét őrző kitüntetés annak a magyar vagy/és külföldi állampolgárnak adományozható, aki a gyáli egészségügyi, valamint a szociális ellátás területen kiemelkedő érdemeket szerzett, az egészségügyi és szociális ellátás jobbításáért kiemelkedő munkát végzett.

A rendezvényen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakemberein kívül részt vett dr. Nagy Péter aljegyző, dr. Szécsényi-Nagy Balázs, a Városi Egészségügyi Központ intézményvezetője, valamint Gyimesi István nyugalmazott polgármester, Gyál díszpolgára.
Az ünnepségen közreműködött Csipkés Sándor zeneművész, a 2024-es országos Cziffra György Fesztivál különdíjasa.

Az eseményen adták át a Kertváros Szociális Központ és a Városi Egészségügyi Központ idén jubiláló munkatársainak az emléklapokat és a virágcsokrokat.
Törzsgárda elismerésben részesült: Kilin Zsuzsanna, Fazekas Andrea, Mihály Klára, Provicsné Horváth Orsolya, Berkes Henrikné, Nádasi Zsuzsanna, Suhajda Lászlóné, Szántó Szabina, Czirjákné Misinczki Erika, Virágh Lászlóné, Nagyné Stefán Zsuzsanna, Poós Ferenc, Németh Mandula, Bedzsó Anita.
Jubileumi elsimerésben részesült: Fazekas Anikó, Furik Ferencné, Póti Erzsébet.

Gyál Város Önkormányzata Semmelweis nap alkalmából a Városi Egészségügyi Központ összes dolgozóját, háziorvosokat, asszisztenseket, a gyáli gyógyszertárak dolgozóit is ajándékcsomaggal köszöntötte.

Bártfai Gabriella Ágnes méltatása

Bártfai Gabriella Ágnes 2011-től dolgozik a Kertváros Szociális Központban kezdetben a szociális alapszolgáltatás házi segítségnyújtás szakmai egységét erősítette, mint szociális gondozó.

Hamar kiderült, hogy tudása kimagasló, munkája iránt elhivatott és az idősek elfogadják, szeretik.

Gyors, határozott problémamegoldó képessége is megmutatkozott a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás riasztásaikor és a vezető gondozó helyettesítéseként is, mert átlátta a szervezet munkáját és annak minősége javítása érdekében cselekedett.

Később már a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés szervezését végezte 2019-ig, mikor megörököltük a katolikus egyháztól az idősek nappali ellátását, ami váratlan helyzet elé állította a fenntartót és nagy kihívást jelentett intézményünknek, de sikerült megfelelő embert találni Bártfai Gabriella Ágnes személyében.

Közreműködésével és kimagasló szakmai tudásával szervezték újjá a Gyáli Idősek Klubjának működését, ami az elmúlt hat évben nagyon népszerű az idős lakosság körében, számos új programmal sikerült színesíteni az ellátottak életét.

Munkáját minden munkakörben kiválóan végezte és végzi, mindig az intézmény és az ellátottak érdekeit szem előtt tartva.

Gratulálunk a díjazottnak!