2017. 01. 12.

Rendkívüli ülést tartottak a városi honatyák

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A helyi képviselő-testület nem vesztegeti az idejét, már január második hetében rendkívüli ülés összehívásával határoztak a várost érintő feladatokról.

Január 11-én, szerdán első napirendi pontként tárgyalták a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázaton való részvételt, melynek keretében Gyál Város Önkormányzata pályázatot nyújt be az önkormányzati tulajdonú belterületi utak felújítására. A támogatás maximálisan elnyerhető összege 150 millió forint, melyet szilárd útburkolatú utak fejlesztésére lehet fordítani. Az Önkormányzat a felújítandó utakról a későbbiek során hoz döntést a megfelelő tanulmányok, felmérések elkészítését követően.

Második napirendként a Gyálon megépülő sportcsarnok kiviteli tervének felülvizsgálatáról döntöttek a képviselők. A sportcsarnok tervei néhány éve készültek, melynek építési engedélye azóta lejárt. Az engedély meghosszabbításához a kiviteli terv felülvizsgálata szükséges.

A Gyáli Bóbita Bölcsőde intézményvezetői pályázatának kiírásáról is döntöttek, melynek értelmében az intézménybe új vezetőt keresnek. A pályázat feltételeiről a későbbiek során felhívást teszünk közzé.

Gyál idén ünnepli várossá nyilvánításának 20. évfordulóját. A városvezetés elfogadta a jubileumi programsorozat rendezvényeit, azok időpontjait, melyről részletesen itt beszámolunk.

Gyál Város Önkormányzata éves munkarend szerinti soros ülését 2017. január 26-án tartja a Városháza tanácstermében. A Képviselő-testületi előterjesztések, anyagok, illetve döntések itt olvashatóak.