2017. 06. 7.

„Regisztrálj és mentsd meg a kerékpárod” program már Gyálon is

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Bike Safe program a Segítők napján – regisztrálj és ments meg a kerékpárod

A jó idő beköszöntével egyre többen kerékpároznak, amely felkeltheti a kerékpártolvajok figyelmét. A kerékpárosok most egy új, más településeken már jól működő alkalmazással gond nélkül védekezhetnek a tolvajok ellen.

A kerékpárlopáshoz néhány másodperc is elegendő, de kellő óvatossággal és megfelelő védelmi eszközök, módszerek alkalmazásával ezeknek a bűncselekményeknek egy része megelőzhető. Magyarországon több mint 10.000 kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, így sosem kerül meg. Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás híján nem tudják ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni őket.

A 2017. június 10-én megrendezett Segítők napján 9.00-16.00 óra között a BikeSafe program keretében ingyenes kerékpár regisztrációra lesz lehetőség a gyáliaknak. 

Aki regisztrálja a kerékpárját az adatbázisba, annak nagyobb az esélye, hogy az ellopott kétkerekűje visszakerül. A regisztráció során lefényképezik a kerékpárt, a tulajdonosa pedig hologramos matricát, valamint igazoló kártyát kap.

logo_1

Azzal, hogy nyilvántartásba veszik a biciklit, igazolni tudják, hogy a regisztrációkor a kerékpár az adott személy birtokában volt, a regisztrációhoz feltöltött dokumentumokkal (számla, blokk, adásvételi szerződés) pedig a tulajdonjogot is alá tudják támasztani.

A rendőrségi regisztráció az esemény helyszínén ingyenes, ha interneten keresztül regisztrálnak, akkor 300 forintos díjat kell fizetni. 

Helyszín: Arany János Közösségi Ház, oldalsó bejárat a Kőrösi útról

Időpont: 2017. június 10. 9.00-16.00

Bővebb tájékoztatás itt.