2020. 02. 17.

Ragyogó napsütésben versengtek idén a böllérek

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Február 15-én, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a Gyáli Böllérversenyt, mely a víztorony melletti területen várta az érdeklődőket.

A verseny a korábbi évekhez hasonlóan reggel 7 órakor kezdődött, így aki kíváncsi volt, hogyan zajlik egy igazi, autentikus disznóvágás, annak érdemes volt korán kelni. A verseny során a csapatok a hagyományokhoz híven, de humánusan a helyszínen szúrták le az állatokat, majd kezdetét vette a feldolgozás és a „disznótoros” ételek készítése. A megmérettetésen rangos, ötfős szakértőkből álló zsűri döntötte el, melyik csapat alkotott 2020-ban egyszerre hagyományos és újszerű ízeket. A versenyt 15 órakor az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak átadása zárta, az alábbi eredmények születtek:

Legjobb fogópálinka: Pöckös és Csapata

Legjobb forralt bor: Pakonyi Vegyes

Legjobb szúrás: Gyáli Erdélyi Székely Kör

Legjobb pörzsölés: Scheik-tanya

Legjobb tisztítás: Röfi-Döfi

Legjobb bontás: Inter Ambulance

Legjobb darabolás: Pöckös és Csapata

Legjobb toros reggeli: Kakucsi Pékség

Legjobb kolbász: Scheik-tanya

Legjobb véres hurka: Kecso Team

Legjobb fehér hurka: Norbert Gazda

Legjobb káposztás étel: Gyáli Erdélyi Székely Kör

Legjobb pecsenye: Kibéd

Legszebb tálalás: Norbert Gazda

Legjobb böllérmunka: Pakonyi Vegyes

Legszebb összkép: Norbert Gazda

Legjobb sütemény: Gyáli Erdélyi Székely Kör

Legjobb toros leves: Gyáli Városüzemeltetési Nonprofit Kht.

A Szabadtűzi Lovagrend Különdíja a leghagyományosabb toros káposztáért: Norbert Gazda

A Szabadtűzi Lovagrend Különdíja a leghagyományosabb süteményért: Pakonyi Vegyes

Legfiatalabb böllér: Buda Péter

Összetett harmadik: Norbert Gazda

Összetett második: Gyáli Városüzemeltetési Nonprofit Kht.

Összetett első és Vándor kupa birtokos: Gyáli Erdélyi Székely Kör

A nézőként kilátogatóknak idén is lehetőségük volt disznótoros ételeket, italokat kóstolni, vásárolni a büfében, illetve az árusoknál.