2024. 04. 11.

Pünkösdi Utcazenei Fesztivál

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Május 19-én, pünkösdvasárnap, ismét zenés, színes, forgatag helyszíne lesz a Gyáli Polgármesteri Hivatal és a közösségi ház előtti terület. 2013-tól hagyomány, hogy szabadtéri kulturális program teszi emlékezetessé a Városközpont átadásának évfordulóját. Ezen a napon a Kőrösi út pezsgő fesztiválhelyszínné változik. Az érdeklődők a gyáli értékteremtő szervezetek zenei és táncos produkcióit követően kora estétől országos hírű, a nagyközönség által kedvelt sztárokat, neves fellépőket láthatnak. A nagyszínpados fellépőket követően – éjfélig – három helyszínen, három különféle stílusú zenesátorban szórakozhatnak, különleges finomságokat kóstolhatnak a vendégek.

Az idei rendezvény már május 17-én, pénteken 18 órakor elkezdődik a Gyáli Pünkösdi Tárlat megnyitójával az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban. A tárlaton hagyományosan a városban élő, ide kötődő, elszármazott alkotók mutatkoznak be évek óta nagy sikerrel. A kiállítás keretében egy szakmai díj a megnyitó programon, négy közönségdíj a látogatói szavazatok alapján május 19-én este kerül átadásra. A tárlatot Fegyó Béla művésztanár és Pápai Mihály polgármester nyitja meg.

Vasárnap, május 19-én már 14 órától érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre. Este hat óráig ingyenes arcfestés, különféle térjátékok, fa körhinta, népi játszótér, négy állomásos mobil kalandpark, tintaló minicirkusz, kvízjátékok szórakoztatják a családokat.

14 órától a közösségi ház belső, szabadtéri színpadán a Kaleidoszkóp Színpad, a Kovács István Pál Dalkör, a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola, a Pörög a Gyáli Szoknya Egyesület, a Jázmin Dalkör és a Gyáli Arany Néptáncegyüttes fergeteges előadásait élvezhetik. A gyáli műsorok végén Világzenei kvízzel várjuk a 3-4 fős csapatok jelentkezését a regisztracio@gyalikozhaz.hu email címen.

A fesztivál nagyszínpadon 16:30-tól indul a program. Elsőként a Gyál Városi Fúvószenekar szórakoztatja a közönséget, majd az Öröm a zene országos tehetségkutató gyáli döntőjének sikerzenekara a felvidéki KISS zenekar lép a színpadra. Ezt követően irány Amerika, az Ed Philips and the Memphis Patrol fergetegkoncertje kezdődik, a zenekar egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley slágereit. A fesztiválszínpad záró koncertjét egy újabb siker és bulizenekar a Parno Graszt adja, Mező Misivel együtt.

A Gyáli Pünkösdi Tárlat közönségdíjainak átadására 19:30-kor kerül sor a kiállítótérben a közösségi ház Kamaratermében.

A közönség a már korábban megszokott módon, a helyszínre kitelepült éttermek sátrainál frissítheti fel magát az éjszakába nyúlóan. A három gasztrosátorban a bőséges kínálat mellett zenekarok – Gyöngyhalász Latin Trió, Indian Joe Band és a Signal zenekar szórakoztatják a nagyérdemű közönséget. A programok hivatalosan éjfélkor érnek véget.

Mindenkit szeretettel várnak az eseményre, és jó szórakozást kívánnak a szervezők!