2019. 04. 23.

Pötyi

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Pötyi

Eddigi cikkeinkben különféle állattartással kapcsolatos témákban osztottuk meg gondolatainkat a kedves olvasóinkkal. Most egy olyan cikket szeretnénk írni, amiben bemutatjuk egyik védencünket, ezzel is megpróbálva növelni esélyét megfelelő gazdát találni számára. Az egyik legfontosabb célunk az, hogy felelős gazdit találjunk védenceinknek. Úgy látjuk Gyálon egyre több felelős állattartó él, mi pedig szeretjük védenceinket felelős családban és a közelben elhelyezni.

Mai cikkünkben Pötyi kutyusunkat szeretnénk bemutatni nektek

Pötyi, egy fiatal, 2016-os születésű kan kutya, aki eddigi rövidke élete során már sokat megélt, Pötyi már kétszer megjárta a gyáli ebrendészeti telepet, volt már láncon tartva, azonban fontos hangsúlyozni, hogy sosem az ő hibája volt, hogy bekerült oda, vagy láncra került, hanem eddigi felelőtlen „gazdái” tetteinek következményeit kellett neki viselnie.

Pötyi fiatal felnőtt, a legjobb korban van ahhoz, hogy egy igazi gazdi tanítsa, alakítsa jellemét. Külsőjét tekintve a „csokikutya” rajongóknak dobbanhat meg igazán a szívük, hiszen Pötyi fehér-barna színű, csokibarna orrocskával. Termetét tekintve nagyobbacska, bár nem kifejezetten nagy testű, inkább nagyobb közepes. Azonban nem feltétlenül a külseje az, ami elvarázsolja az embert, hanem a jelleme. Pötyi ugyanis egy igazi csupaszív szeretetgombóc. Imádja az embereket, kifejezetten gyermekbarát, rövid ismeretség után már bújik, puszit oszt, dögönyözteti magát. Szóval egy igazi kedves kutya. Nem lehet nem szeretni! Pötyi jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kutyus, szépen sétál pórázon. Jelenleg Kistarcsán, a Best Kutyaiskola és Kutyapanzióban tölti napjait, ott okosodik tovább. Kutyákkal a kapcsolata jónak mondható. Azon kutyákkal, akikkel összeszokott, kifejezetten jó a viszonya, jelenleg is több szukával él együtt. Alapvetően ismeretlen kutyákkal sem kötözködő, de ha valaki „beleáll”, akkor nem hagyja magát. Ő viszont nem kezdeményez összetűzést, séták alatt például a rá ugató kutyákra sem reagál. A cicák és más szárnyas állatok azonban nem a barátai, ezért macskás és szárnysokat tartó családba nem ajánljuk.

Mindezen pozitívumok mellett sem fog következni semmi olyan negatívum, ami egy kutyabarátot eltántorítana, azt azonban ki kell hangsúlyoznunk, hogy Pötyi következetes, határozott gazdit igényel. Nem nehéz eset, nem kell feltétlenül nagy kutyás tapasztalattal rendelkezni a leendő gazdijának, de nem lehet csak úgy hagyni „nőni, mint a dudvát”. Aktív, mozgékony, ezért rendszeres mozgatást, lefárasztást igényel. Rövid szőre miatt télen fűtött helyet igényel. Néha mintha süket lenne, de nem semmi baj a fülével, csak hát kutya. Csak olyan gazdi viheti, aki társnak szánja maga, illetve családja mellé. Gazdijelöltek, tolongásra fel! Aki szeretné megismerni Pötyit, jelentkezzen Egyesületünk valamely elérhetőségén.

A következő kiadványban bemutatjuk egy mentésünk pillanatait!

Nem megfelelő állattartási körülmények bejelentése: Gyáli Polgármesteri Hivatal (Wolf Dániel, telefon: 06-29/544-124, E-mail: wolf.daniel@gyal.hu).

Kóborló ebekkel kapcsolatos szabálysértések bejelentése: Gyáli Járási Hivatal (Prátpál-Horváth Mónika, telefon: 06-29/540-964).

Gyepmester elérhetősége: 06-70/334-6094 (Hétfőtől – Péntekig 7.30- 15.30).

Gyáli gyepmesteri telepen elhelyezett kutyák örökbefogadási lehetősége: Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (Huszár Éva, Telefon: 06-29/340-134, weboldal: http://varosuzemeltetes-gyal.hu/egyeb-szolgaltatasok/gazdikereso ).

Szegény körülmények között élő, háziállatot tartó családok segítése: Bundás Barát Állatvédő Egyesület Gyál, telefon: 06-70/205-6552.

Szerk: Smiatek Anikó, a Bundás Barát Állatvédő Egyesület Gyál elnöke