2017. 03. 28.

Pápai Mihály polgármester hivatalosan is átadta a gyáli iskolákat a Klebelsberg Központnak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Monoron, ünnepélyes keretek között írták alá az iskolák vagyonkezelői szerződését az érintett települések és a Klebelsberg Központ képviselői ma délelőtt. Ezzel az átalakuló KLIK 17 település oktatási intézményeit vette ma hivatalosan is fenntartása alá, ezek között a gyáliakat is.

17619441_10206202616063565_1732852656_n
Pápai Mihály polgármester
 

Elsőként a Monori Tankerületi Központ igazgatója, dr. Hrutkáné Molnár Mónika köszöntötte a meghívott polgármestereket, a települések képviselőit. Köszönetét fejezte ki, hogy a 36 intézmény, köztük általános iskolák, művészeti iskolák és gimnáziumok átvételét minden probléma nélkül, zökkenőmentesen tudták véghezvinni. A polgármesterek mellett köszönet illeti a közreműködő kollégákat, alpolgármestereket, intézményvezetőket és gazdasági vezetőket is – mondta.

DSC_0777
dr. Zsombok László, Monor város polgármestere dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, dr. Hrutkáné Molnár Mónika, a Monori Tankerületi Központ igazgatója.
 

A helyi tankerület igazgatójától dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke vette át a szót. A korábbi miniszteri biztos örömét fejezte ki, hogy ilyen példaértékű módon zajlott le az átadás-átvétel a Monorhoz köthető tankerületben. Az átadás kapcsán elhangzott beszédek sorában dr. Szűcs Lajos, a Pest megyei 7. számú választókerület országgyűlési képviselője következett. Képviselő úr elmondta, hogy az oktatás szervezésétől függetlenül fontosak a helyi iskolák, hiszen minden településre igaz, hogy az adott közösség gyermekei tanulnak ott. Ezért fontos, hogy a fiatalok jó körülmények között járhassanak iskolába, mely a központi irányítás mellett a helyi önkormányzatok közreműködésének is köszönhető.

A hivatalos esemény végén dr. Zsombok László, Monor város polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Az intézményfenntartásban az állam szerepvállalására a területi különbségek kiegyenlítése, az egyenlő feltételek biztosítása és a pedagógusok bérének garantálása miatt van szükség.