2018. 05. 14.

Osztályfőnökin a polgármester

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Pápai Mihály polgármester minden évben meglátogatja a város általános iskoláit, ahol rendhagyó osztályfőnöki órát tart a nyolcadik osztályokban. Ilyenkor bemutatja a várost, a polgármesteri hivatal működését, valamint felhívja a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, az alkohol és a drogfogyasztás következményeire.

Idén 8 végzős osztály látta vendégül a polgármestert, aki hétfőn a Zrínyi, kedden az Ady, szerdán pedig a Bartók iskolában járt. A látogatások célja, hogy a diákok megismerjék a város történelmét, a városvezetés és a hivatal működését, felépítését, ezáltal még otthonosabban érezzék magukat Gyálon. A legtöbb diák nyolcadik után elhagyja azt a várost, ahova addig óvodába és iskolába járt, és másik településen kezdi meg középiskolai tanulmányait. A középiskola négy éve alatt válnak gyermekből felnőtté, így kétségkívül meghatározó időszak ez mindannyiuk életében, és fontos, hogy tudják, Gyál, a város ahol felnőttek, mindig visszavárja őket, a városvezetés pedig azért dolgozik, hogy minél többen találják meg számításaikat itt, helyben. Az óra második felében egy kötetlenebb beszélgetés bontakozott ki, a gyerekek feltehették a kérdéseiket, a polgármester pedig mindenre válaszolt nekik.

Végül, búcsúzásképpen a gyerekek átvették azokat a csomagokat, melyeket Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Középiskolás Program keretében ajándékozott nekik. Minden hátizsák tartalmazott egy biciklilámpa szettet, egy kulacsot, Gyál címerét ábrázoló kitűzőt, illetve egy 16 Gb kapacitású pendrive-ot.

IMG_5406

IMG_5822

IMG_5835  IMG_5889

IMG_5959

IMG_5977