2018. 04. 24.

Összefog a város – Nagyszabású szemétszedés indul Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Föld Napja tiszteletére Gyál Város Önkormányzata, a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft., az FCC Magyarország Kft. és a Gyáli Önkéntes Szemétszedők közös összefogással szervezik a „Tisztítsuk meg együtt Gyált” nagyszabású szemétszedési akciót. A kezdeményezés célja a szemléletformálás annak érdekében, hogy a hétköznapokban kevesebbet szemeteljünk, és általában környezettudatosabban éljünk.

A május 5-én, szombaton reggel 9 órától kezdődő esemény keretében megtisztítják a város kritikus területeit, továbbá felszámoljuk az illegális szemétlerakó helyszíneket.

A városvezetés szeretné,  ha az akcióhoz minél többen csatlakoznának, ehhez minden eszközt (kesztyű, zsák, láthatósági mellény, esetlegesen konténer) biztosít az Önkormányzat. Pápai Mihály polgármester levélben kéri az intézmények vezetőit, a civil és sportszervezetek vezetőit, valamint a városban működő nagyobb vállalkozásokat, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz és tisztítsák meg saját környezetüket. A polgármester facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint két „gyálosított” seprű talál gazdára az eseményen azok között, akik a legszorgalmasabban gyűjtik a szemetet.

A „Tisztítsuk meg együtt Gyált” legfontosabb céljai:

  • felhívja a figyelmet a környezet tisztaságának megóvására, ezen belül az eldobált szeméttel kapcsolatos környezeti és társadalmi problémákra a jövő vonatkozásában is,
  • lehetőséget ad a résztvevőknek a közösségi élmény feltételeinek a megteremtésére.

A gyülekező május 5-én (szombaton), reggel 9 órakor lesz a gyáli víztoronynál. Itt kiosztásra kerülnek a mellények, kesztyűk, zsákok és egy rövid eligazítás után a szervezők több csoportra osztják a résztvevőket, hogy lehetőség szerint minél több szeméttel szennyezett területet tudjanak megtisztítani.

A város távolabb eső területeire a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft.  busszal szállítja el az akcióban résztvevőket, ezzel is segítve a munkát. A külterületben található illegális szemétlerakó helyszíneket pedig egy önrakodós munkagéppel számolja fel egy vállalkozó az Önkormányzat megbízásából.

Bízunk benne, hogy számíthatunk az Önök segítségére is, hogy egy tisztább, élhetőbb városban élhessünk! Csatlakozzon hozzánk Ön is!

plakát