2019. 03. 20.

Ökölvívás Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Városunkban fellelhető számos sportolási lehetőség közül, most a Gyáli Ökölvívó és Szabadidősport Egyesületet mutatjuk be. Váry Istvánt, az egyesület elnökét és edzőjét kérdeztük:

Mikor alakult az egyesület?

Tavaly év elején realizálódhatott az a gondolat, amit már három éve dédelgettem, hogy Gyálon is legyen ökölvívás. Kertész Henrik barátommal a mostani vezetőedzővel (akkor még a magyar férfi junior válogatott vezetőedzőjével), néhány volt versenyzővel és sportbaráttal alakítottuk meg az egyesületet, amit aztán a cégbíróság tavaly augusztus hónapban jegyzett be, innentől hivatalos a működésünk.

Az egyesület célja, hogy elsősorban Gyálon, illetve a gyáli kistérségben népszerűsítse, meghonosítsa az ökölvívást, alternatívát kínáljon a már elérhető csapat és egyéni egyéb küzdősportok mellett.

Manapság újra nagyon népszerű a boksz mint mozgásforma. Ezt tapasztalhattuk személyesen is, hiszen látogatásunk alkalmával nagyon sok sportoló gyerekkel találkoztunk.

Igen. Egyre többen látogatják edzéseinket és ahány gyermek annyi féle motiváció. Mindenkit várunk, akár fiú, akár lány, aki szeretné magát kipróbálni ebben a csodálatos sportban. Visszaköszön, Kertész Henrik vezetőedzőnk gondolata: ,,mi nem csak aranyérmeseket akarunk nevelni,,.

Edzéseinket minden alkalommal kettő fő szakedző részvételével és esetenként volt versenyzői segédlettel végezzük. Jelenleg három csoportnak tartjuk az edzéseket. A legkisebbek 8-12 éves iskoláskorú, kezdő sportolóink. Számukra ökölvívás jellegű mozgást oktatunk, a gyakorlatok sokszor játékos jellegűek, és a bokszhoz elengedhetetlen készségek fejlesztése, növelése a cél. Edzésszám a heti 2×1,5 óra.

A következő a haladó vagy másként versenyzői csoport, a 13-40 éves korosztály. A csoportban egyaránt megtalálhatóak a kisiskolásból feljövők, a már versenyzők és az újonnan becsatlakozó, akár más sportot űző kezdő ökölvívók is. Ezen csoport tagjai, pár hónapnyi rendszeres edzés után, eredményes minimum vizsgával és sportorvosi igazolással rendelkezvén, már részt vehetnek felkészültségüknek megfelelő megmérettetéseken, házi bajnokságokon, hazai és nemzetközi versenyeken. Edzésszám a heti 3×1.5 óra.

Rendkívül jó érzéssel tölt el minket, hogy a hozzánk kerülő gyermekeknél nemcsak a fizikai, hanem az erkölcsi, morális fejlesztés részesei is lehetünk. Edzéseinken mindig kiemelten kezeljük rendet, a szorgalmat, a sportszerűséget és a sport iránti alázatot.

Harmadik csoportunk még a szabadidő vagy hobbista csoport: Ide bárki bátran jelentkezhet, 14 éves kortól, nemre és korra tekintet nélkül. Akár rekreációs jelleggel, akár első állomásként a haladó csoporthoz. Itt is tanítjuk a boksz alapjait, segítünk a kívánt súly, edzettségi állapot elérésében. Alapvetően erőnléti és állóképességi mozgást oktatunk, a kesztyűzések egyéni kérés alapján lehetségesek. Heti 2×1.5 óra.

Hol és mikor vannak az edzések?

Edzéseinket jelenleg az Érdi SZC Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében, az  Erdősor utca 65. szám alatt tartjuk,  hétfőn, szerdán, pénteken 17.30-tól.

Tartunk még edzést a Zrínyi Általános Iskola SNI tagozatának Rákóczi utcai tornatermében is, keddi napokon 18. 00 órától. Itt tartjuk a kezdők, kisiskolás korúak egyik edzését, amelyet az SNI-s gyerekek, költség és térítésmentesen vehetnek igénybe. Erre a kezdeményezésünkre különösen büszkék vagyunk, hiszen már 8-10 fő látogatja rendszeresen ezen edzéseinket, az iskola tanulói közül.

Minden csoportunkban, az első edzés látogatása díjtalan. Egyesületünkről több információ, képek a FB-n is találhatók. Ezen a fórumon is szeretnénk megköszönni minden embernek a segítséget, akik egyrészt anyagi, másrészt tevőleges módon hozzájárultak egyesületünk sikeres beindításához.

Hajrá gyáli ökölvívók, hajrá gyáli sportolók!

Szerk: VS