2018. 05. 4.

Nyugdíjba vonult dr. Kindlovits Mária gyermek háziorvos

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2018. május 3-án egy kisebb ünnepség keretében búcsúztatták kollégái, ismerősei a nyugdíjba vonuló gyermek háziorvost, dr. Kindlovits Máriát. Az ünnepségen részt vett Pápai Mihály polgármester és Erős József alpolgármester is, akik Gyál Város Önkormányzata nevében egy csokor virággal és egy Gyál címerét ábrázoló aranymedállal és nyaklánccal köszönték meg a doktornőnek a kitartó és lelkiismeretes munkát.

Dr. Kindlovits Mária 1967-ben végezte el tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 1967-1977 között a Szolnok Megyei Kórház Gyermek Osztályán dolgozott. 1971-ben Csecsemő és gyermekgyógyász szakvizsgát szerzett. 1977-ben a Szolnok Megyei Tanács Egészségügyi Osztály anya-gyermekvédelmi főorvosa volt. 1978. február 1. napján kezdte munkáját Gyálon. 1980-ig egyedüli gyáli gyermek háziorvosként látta el a gyáli gyermekeket. Az eltelt 2 év alatt megkezdte a gyermekellátás bővítésének megszervezését. 1980-tól már két gyermekorvos dolgozott a mindösszesen 6 m2 méretű orvosi rendelőben. A további orvosi létszámbővítést azonban csak új rendelőhelyiség megteremtése tette lehetővé, így megkezdődött a rendelői szolgálati lakás rendelővé alakítása. Az átalakítási munkálatokhoz számos engedély beszerzése volt szükséges. Az átépítéshez a tanács részéről csupán a műszaki irányítás, valamint az építőanyag állt rendelkezésre. Az átépítés fizikai megvalósítása a közösség szakembereinek és szülőinek hétvégente végzett társadalmi munkájának köszönhető. Az egy évig tartó társadalmi munka megszervezése, irányítása és összefogása dr. Kindlovits Mária nevéhez köthető, melyet rendkívüli lelkesedéssel végzett az egész heti megfeszített orvosi munkája mellett. 1985-ben szakmai munkája elismeréseként az Egészségügyi Miniszter „Kiváló munkáért”, a Gyáli Tanács vezetése „Érdemes Társadalmi munkás” kitüntetésben részesítette. 1990-ben megalapította az Uszoda Alapítványt, melynek keretében több mint 4 millió forint gyűlt össze, amelyet felajánlottak az új uszoda javára. 1991-ben vehette át a „Gyálért Alapítvány” díjat. 1992-től a Dabasi ÁNTSZ gyermekgyógyász szakfőorvosa. 1994-ben megszerezte az Iskolaegészségtan-ifjúságvédelem szakvizsgát. 1996-tól a Magyar Orvosi Kamara dabasi szervezetének alelnöke. Munkatársai, betegei és a szülők munkáját elismerték, személyét kedvelik és tisztelik.

IMG_4877

A gyermekellátásban dolgozók között a kollegialitás szellemében megvalósuló együttműködés, segítőkész kapcsolat kialakítása és annak fenntartása nagymértékben köszönhető neki. Vezetői munkáját jellemezte a jogszabályok és pályázatok folyamatos figyelemmel kísérése és az érdekérvényesítés. 2004-ben „Pusztai Lajos Emlékdíj” kitüntetésben részesült, melyet Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete adományozott részére. 2018. május 1. napjától nyugdíjba vonult. Nyugdíjas éveit családja körében szeretné tölteni, melyhez jó e gészséget kívánunk az egész város nevében. IMG_4930Kindlovits doktornő így búcsúzik a gyáli szülőktől, betegektől: Tisztelt szülők, Kedves Betegeim! Nagyon köszönöm, hogy sikeresentudtunk együttműködni a gyermekekgyógyításában. Köszönöm az évtizedeken át felém megnyilvánuló szeretetüket, a sok rajzot, fényképet, virágot. Kérem, hogy utódomat is fogadjákilyen szeretettel. Mindenkinek gyorsgyógyulást, jó egészséget kívánok! Dr. Kindlovits Mária