2019. 03. 1.

Nyugdíjba vonul a Gyáli Tulipán Óvoda vezetője – Kápolnásiné Sági Andrea

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Nyugdíjba vonulása alkalmából, utolsó munkanapján köszöntötte a városvezetés Kápolnásiné Sági Andreát, a Gyáli Tulipán Óvoda intézményvezetőjét, aki nagyon örült a rögtönzött látogatásnak.

Kápolnásiné Sági Andrea már 14 éves kora óta tudatosan készült az óvodapedagógusi pályára. 1979-ben végzett a Bem József Óvónőképző Szakközépiskolában, később a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán óvodapedagógus felsőfokú képesítést szerzett, a Tessedik Sámuel Főiskolán Óvodai szakértő szakvizsgát tett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen pedig a Közoktatás vezető képzés követelményeit teljesítette. Szakmai pályafutását budapesti óvodákban kezdte, óvodapedagógusként, illetve család- és gyermekvédelmi központban, gyermekek átmeneti otthonának vezetőjeként dolgozott. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező szakember. 2014-től mesterpedagógus. Szakértőként részt vett pedagógus-minősítési eljárásokban. 2005-ben pályázott a Gyáli Tulipán Óvoda beindításával járó feladatok ellátására, amelyet meg is nyert. Feladata volt az intézmény beindítással kapcsolatos minden szervezési munkálat: személyi és tárgyi feltételek biztosítása, csoportok berendezése, kialakítása, gyermekek felvétele.

Az óvoda nyitása, azaz 2006 óta a Gyáli Tulipán Óvoda intézményvezetőjeként dolgozott. Munkatársai céltudatos, határozott, mindig a lehető legjobb megoldásra törekvő, kiváló kommunikációs készséggel rendelkező vezetőnek ismerték meg. Az évek során sokszor láthatták akár a munkatársi közösségben, akár a gyerekekkel, szülőkkel kapcsolatban szociális érzékenységét, segítőkészségét. Vezetői teendői mellett, szívesen látogatott a csoportokba, ahol a gyerekek nagy szeretettel fogadták. Elve, hogy a gyerekekhez meg kell találni a kulcsot, hiszen minden gyermekben van olyan terület, amiben ügyesebb, okosabb. Tapasztalatával, tudásával, gyakorlatiasságával, ötleteivel a pályakezdő pedagógusok, illetve minden kollégájának biztos támaszává vált. A folyamatos tanulást, továbbképzéseken való részvételt különösen fontosnak tartotta. Vezetői feladatit mindig a legprecízebben, körültekintően és eredményesen látta el. Naprakész a törvényi változások ismeretében, alkalmazásában. Sok sikeres pályázat született közreműködésével, útmutatásával. Minden esetben az óvoda érdekeit tartotta szem előtt, ennek érdekében sok időt, energiát áldozott akár a szabadidejéből is.

Nyugdíjba vonulása alkalmából ezúton is kívánunk sok, boldog, a családja körében eltöltött éveket!