2018. 02. 7.

Nyílt hétvégével indít a Gyáli Járási Tanuszoda

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Jó hírrel szolgált Pápai Mihály polgármester facebook-os élő fogadóóráján. Véget ért ugyanis a próbaüzem, így február 10-étől mindenki számára látogathatóvá válik a Gyáli Járási Tanuszoda. Mint arról korábban beszámoltunk, az uszoda átadási ünnepsége 2017. november 22-én megtörtént, az azóta eltelt időszakban pedig tesztüzemben működött, ugyanis a hivatalos eljárás szerint vizsgálták a szakemberek a vízminőséget. Mostanra ezek a vizsgálatok lezárultak, és mivel mindent rendben találtak, így a létesítmény hivatalosan is megnyithatja kapuit a város és a járás lakossága előtt.

Február 10-én szombaton és 11-én vasárnap 8.00 – 18.00 óra között kedvezményes árakkal vár minden látogatót a Gyáli Járási Tanuszoda. Felhívjuk a tisztelt úszni vágyók figyelmet, hogy az uszoda egyidejű terhelhetősége 96 fő, amennyiben a bent tartózkodók ezt a számot elérik, onnantól csak a kilépések arányában tudják a látogatókat beengedni.

Február 12-től pedig a hivatalos árjegyzék szerint lehet majd látogatni az uszodát, melyben egy 25 méteres, hatpályás úszómedence (1.9 m mély), melynek vízhőfoka 26-28 °C és egy 10×6 méteres tanmedence (0.8 m mély), melynek vízhőfoka 30-32 °C, áll a sportolók szolgálatában.

A nyitvatartás hétfőtől péntekig 8.00 órától 20.00 óráig tart, de érdemes figyelembe venni, hogy a lakosság részére 16.00 órától 20.00 óráig lesz látogatható a létesítmény, ugyanis 8.00 órától 16.00 óráig az iskolás csoportok úszás oktatása zajlik.

Szombaton és vasárnap 8.00 órától 18.00 óráig viszont a lakosság is használhatja az uszodát, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben, az üzemeltető ígérete szerint fenntartanak szabad pályákat is.

Sajnos a reggeli órákban 8.00 óra előtt egyelőre nem lesz nyitva az uszoda, de a vezetőség tájékoztatása alapján, amennyiben igény mutatkozik rá a lakosság részéről, történhet változás ez ügyben. Ezt jelezni kell a helyszínen.

Fontos, hogy az uszoda zárása előtt fél órával mindenkinek el kell hagynia a medencéket, ezt érdemes figyelembe venni és ennek tudatában tervezni az érkezést.

Mint minden uszodában, így itt is kötelező az úszósapka és a papucs használata, ezeket ne felejtsük otthon, mert a helyszínen nem tudunk bérelni.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az intézmény hivatalos weboldalán található árjegyzék nem a legfrissebb információkat tartalmazza! A javított változatot remélhetőleg a napokban frissíti az NSK.