2018. 12. 1.

Novák Katalin nyitotta meg az Advent Gyálon ünnepi programsorozatot

Facebookon
Twitteren
E-mailben

December elsején a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban nyitotta meg Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Pápai Mihály Gyál város polgármestere az Advent Gyálon ünnepi programsorozatot. A megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az a több mint 80 programból álló rendezvényfolyam, amely december 1-től december 23-ig várja a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

IMG_4787

A gyáli általános iskolás gyerekek körében Novák Katalin államtitkár asszony egy mesével illusztrálta az adventi időszak várakozását, amelyet nagy érdeklődéssel figyeltek a gyerekek. Az államtitkár asszony kiemelte az apró dolgok fontosságát, az együtt töltött időt, a szülők, nagyszülők, gyermekek körében töltött közös pillanatokat. A csodát, amely körbevesz minket az adventi időszakban. Pápai Mihály polgármester elmondta, hogy a gyáliakat több mint 80 rendezvényre várják, amelyek idén még különlegesebbek az eddigieknél. Az események között jégpálya, kirakodóvásár is várja a helyieket. A városvezető jó szórakozást és meghitt adventi várakozást kívánt a város lakosságának.

IMG_4897

„A folyton múló és tovatűnő időben min­den a feledés mély kútjába vész, csak azok a pil­lanatok maradnak kedves emlékek, amiket a szeretteinkkel, a barátainkkal a kedves ismerőseinkkel, egy város közösségével együtt tölthetünk el. Gondoljon csak bele. Mit őrzünk meg az emlékezetünkben az első barátságból, szerelemből, egy ün­nepből? Kizárólag az együtt töltött idő emlékké vált szépsé­gére, hangulatára emlékezünk. Emiatt is kínálunk a gyáli csa­ládoknak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek gazdag és tartalmas programokat a Közös Értékeink Házában.” – áll Bretus Imre, a közösségi ház igazgatójának az eseményfolyamról írt beharangozójában.

IMG_4654

A programok között koncertprogramok, látványos színházi produkciók, közös alkotó foglalkozások, a közösségi ház udvarában korcsolyapálya, a bejárat előtt pedig kisebb kirakodóvásár várja a látogatókat. A részletes programot megtalálják a www.gyalikozhaz.hu oldalon. A megnyitón részt vett Erős József alpolgármester, Kovalik Józsefné városunk díszpolgára.

IMG_4631

IMG_4643  IMG_4746

IMG_5190