2019. 09. 11.

Nosztalgiavonat közlekedik vasútvonalunk 130 éves évfordulója alkalmából

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Budapest – Lajosmizse vasútvonal átadásának 130. évfordulója alkalmából nosztalgiavonat indul Budapestről Lajosmizsére szeptember 29-én, vasárnap. Az igazi különlegességnek számító NoHAB dízelmozdony vontatta szerelvényben a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak a vendégek, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával.

 A nosztalgiavonat 9.28 perckor indul a Nyugati pályaudvarról, és kb. 10 órakor ér a Gyál-felső állomásra, ahol a Gyál Városi Fúvószenekar egy rövid műsorral köszönti a szerelvényt és utasait. A vonat ezt követően folytatja útját Lajosmizsére, ahova 14.40 perckor érkezik majd meg, hogy egy kisebb pihenő után visszatérjen a Nyugati pályaudvarra, 19.40 perckor. A nosztalgiavonatra korlátozott számban vásárolhatók jegyek, amelyek a teljes utazásra (oda-vissza) érvényesek. A nosztalgiajegy egy felnőtt részére 5 000 Ft; 0-4 éves gyermeknek, amennyiben nem foglal el ülőhelyet ingyenes; 4-14 éves gyermeknek 3 000 Ft. Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyermekek életkorát valamilyen erre alkalmas okmánnyal kell igazolni. Egy felnőtt, maximálisan csak két gyerekkel utazhat, a vasút veszélyes üzem, az ebből eredő balesetekért a szervezők nem vállalnak felelősséget.

A jegyek megvásárolhatók a MÁV Nosztalgia Nyugati pályaudvari Értékesítési irodájában személyesen, kizárólag az alábbi napokon és időpontokban: szeptember 11., 18., 25., 15:00 – 17:00 óra között a kijelölt pultnál a Széky Társaság kollégájánál, illetve Gyálon a Brassói utca 5. szám alatt a Kaméleon Szalonban nyitvatartási időben.

A különvonatot az utazás során a helyi önkormányzatok ünnepséggel fogadják. A vonat sörkocsijában alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók. Lajosmizsén melegétel, Ócsán, Dabason és Pestszentimrén enni- és innivalók kaphatók majd.

Az évfordulós megemlékezést Budapest, XVIII. kerület, Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata, valamint Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Dabas, Hernád, Örkény, Táborfalva, Lajosmizse önkormányzatai támogatják.

A programot a 30 éves Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság szervezi Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata szervezi.

A vonaton és a Pestszentimre állomáson végkiárusításban vásárolható a Lajosmizsei vasútvonal története című könyv 5500 forint helyett csak 3000 forintért. Ugyancsak kapható különleges vasúti bélyeg, emléklap, képeslap, kitűző, hűtőmágnes. A „Legendás 40-es villamos” című könyv is utoljára lesz kapható – leszállított áron.

gyál_nosztalgia plakat_A4_300dpi