2017. 06. 12.

Népszerű volt a Segítők napja rendezvény

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2017. június 10-én, szombaton a Lendületben GYÁL 2017 rendezvénysorozat támogatásával megrendezésre került a Segítők napja, mely alkalmából színes programokon és előadásokon való részvételre, ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérésre, valamint kerékpár regisztrációra volt lehetősége az érdeklődőknek.

Az eseményen bemutatkozott a Szent József Idősek Klubja, melynek kapcsán részletes bemutatkozott az intézmény, valamint az intézmény ellátottjainak alkotásaiból összeállított kiállítást megtekinteni. Fogyasztóvédelmi Egyesület Gyáli Szervezete jóvoltából fogyasztóvédelmi tájékoztató, interaktív beszélgetés, tanácsadás, egészséges ételek és italok kóstolása, élelmiszerek tesztelése tette még eredményesebbé a rendezvényt. A testmozgást kedvelők gyógytorna bemutatón, Nordick Walking bemutatón, továbbá Questing városismereti sétán vehettek részt.

 20170610-100738-DSC_6998

A rendezvényen bemutatkozott a főrendező, a Kertváros Szociális Központ. Majd ezt követték a szakmai előadások „A kóros segítés típusai”, „Egészséges életmód, táplálkozás, tudatos vásárlás”, „Nevelhető-e a szülő?”, „Rugalmas alkalmazkodó képesség (reziliencia)”, „Kis előadás a demenciáról” címmel.

Az előadások, kézművesfoglalkozások, egészségügyi tájékoztatók, sportolási lehetőségek mellett a BikeSafe program keretében egész nap ingyenes kerékpár regisztrációra volt lehetősége a gyáliaknak. Aki regisztráltatta kerékpárját az adatbázisba, nagyobb esélye lesz arra, hogy egy esetleges kerékpárlopást követően visszakapja kétkerekűjét. A regisztráció során a kerékpárt lefényképezték, a tulajdonos pedig hologramos matricát, valamint igazoló kártyát kapott. A Gyálon megrendezett BikeSafe program keretein belül 71 db kerékpár került rendőrségi nyilvántartásba.  Aki lemaradt az ingyenes regisztrációról, még interneten keresztül megteheti, 300 forintos díj ellenében.

Ezúton is gratulálunk a rendezőknek, előadóknak, segítőiknek az áldozatos munkához. További kitartó munkát kívánunk a segítségnyújtás szakdolgozóinak.

Az eseményről készült képek a galériában megtekinthetőek.