2022. 06. 30.

Nappali locsolási tilalom lép életbe Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. (DPMV Zrt.) kezdeményezésére a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében 2022. július 1. napjától 8:00 órától kezdődően visszavonásig:

Nappali locsolási tilalom lép életbe Gyálon.

A nappali locsolási tilalom időtartama alatt a település egész területén 6:00 – 22:00 óra között tilos a víziközműből vételezett ivóvízzel

– a magán és közterületi kertek, parkok öntözése, locsolása, úttest locsolása/tisztítása, gépjárművek mosása, medencék töltése, kerti zuhanyok, terasz párásítók, párafüggöny, párakapuk, illetve egyéb kültéri ködhűtők használata.

Az indoklás szerint a DPMV Zrt. 2022. június 29. napján kelt levelében kezdeményezte Gyál Város Önkormányzat közigazgatási területén a nappali locsolási tilalom elrendelését határozatlan időre. A DPMV Zrt. megkeresése szerint a nappali locsolási tilalom elrendelésének indoka, hogy a víztermelő kapacitás tartósan nem képes a jelentkező igények folyamatos kielégítésére. A vízkorlátozással érintett tevékenységek vízfelhasználása a közüzemi hálózatban rövidesen nyomáscsökkenést, vízhiányt idézhet elő.

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (továbbiakban: Vtv.) 4. § (1) bekezdés c) pontja szerint a települési önkormányzat feladata a közműves vízellátás körében a települési közműves vízszolgáltatás korlátozására vonatkozó terv jóváhagyásáról és a vízfogyasztás rendjének megállapításáról való gondoskodás.

A határozat ellen közigazgatási úton jogorvoslatnak helye nincs, az a közléssel végleges és végrehajtható. Az ügyfél a véglegessé vált döntés ellen közigazgatási pert indíthat, melynek részleteit a tilalomról szóló határozatban olvashatják.