2018. 05. 10.

Nagy mennyiségű hulladék gyűlt össze a nagyszabású szemétszedési akcióban

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata, a Gyáli Önkéntes Szemétszedők csoporttal és a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-vel közösen nagyszabású szemétszedési akciót hirdetett a Föld Napja tiszteletére május 5-ére, melynek célja a város megtisztítása volt.

A közös nagytakarításban 140-en vettek részt, akik a szervezők előzetes felmérése szerint leginkább szeméttel szennyezett területet tisztították meg, – a város határában lévő crosspálya melletti hatalmas területet.

A résztvevők számára a szervezők biztosítottak szemeteszsákokat, kesztyűket, láthatósági mellényeket, de több vállalkozás is támogatta az akciót, az FCC Magyarország Kft. például konténereket bocsátott rendelkezésre, illetve kedvezményes áron fogadta be az összegyűlt szemetet a hulladéklerakó telepre. Rajtuk kívül a Tesco is hozzájárult az akció sikeréhez, ők müzliszeletekkel és ásványvízzel látták el a résztvevőket. Az összegyűlt hulladék elszállításához gépi erőre is szükség volt, markolókkal és billencses teherautóval segítette a munkát Berki Tibor szállító- és építőipari vállalkozó, aki kedvezményes áron bocsátotta rendelkezésre munkagépeit és az azokat kezelő sofőröket.

IMG_5013 IMG_5027 IMG_5088 IMG_5099 IMG_5136 IMG_5157 IMG_5289 IMG_5294

A gyülekező reggel 9 órakor volt a gyáli víztoronynál, ahol a résztvevők átvehették a szükséges eszközöket, majd egy rövid eligazítás után elindultak a kijelölt helyszínre. A Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. autóbusszal szállította az embereket, akik az erdő szélén elkezdhették a megdöbbentő mennyiségű hulladék összegyűjtését. Elképesztő, hogy vannak olyan emberek, akik szerint ezeknek a hulladékoknak az erdőben van a helyük és nyugodt szívvel hordták oda.

Az akcióban összesen mintegy 22,6 tonna hulladék gyűlt össze.

Ugyan nem a szombati napon, de ezen akció keretében csatlakoztak a nagytakarításhoz a gyáli iskolák is, akik a szombatot megelőző, vagy azt követő  napokban az iskolájuk környezetében gyűjtötték össze a szétdobált kisebb mennyiségű szemetet.

A szervező Gyál Város Önkormányzata nevében ezúton is köszönjük minden magánszemélynek, civilszervezetnek, cégnek és vállalkozásnak, hogy részt vett az akcióban és ezzel is hozzájárult környezetünk szebbé tételéhez. És, hogy a megtisztított területek tiszták is maradjanak, az önkormányzat táblákkal igyekszik felhívni az illegális szemetelők figyelmét a leginkább érintett helyszíneken, hogy amit tesznek, az büntetendő és elítélendő.

További képek itt.