2021. 04. 30.

Mesés kertvárosi utazás családoknak

Facebookon
Twitteren
E-mailben
A Plukkido név ismerős lehet a gyáliaknak, hiszen a magyar fejlesztőcsapat IDEKI programja már 2019 óta színesíti a játszótereket és óvodai hétköznapokat. Mostantól pedig az innováció díjas ÚtraManó alkalmazás is elérhetővé válik Gyál utcáin! Az ÚtraManó applikáció egy GPS alapú meseszövő mobilalkalmazás, ami egyedülálló élményt kínálva mesél a gyerekeknek arról, amit az utazások során az ablakon keresztül látnak. Legyen az egy úton felbukkanó tárgy, egy távolban meghúzódó hegység, vagy épp a kertvárosi környezet jellegzetességei. A profi szinkronszínészek által előadott frappáns történetek nem csak a hosszú autópályás utazásokat könnyítik meg, de a hétköznapi városi autózást is színesebbé teszik.

Az app fejlesztő hatása

Az ÚtraManó képernyőmentes szórakoztatást nyújt az egész család számára. Olyan akár egy hangoskönyv, azonban a mese díszlete a gyerekeket éppen körülvevő táj. A mesélők a kíváncsi segítőmanók, akik utazásaik során a legkülönfélébb varázslatok hatására kerülnek az utazó családok autójába. A mesés üzenetek kitalálói a Plukkido pszichológus meseírói, akik az óvodás és kisiskolás gyerekek fejlődési sajátosságait figyelembe véve szövik a történeteket. Nem titkolt céljuk, hogy mesehallgatás közben észrevétlenül fejlődjön a gyerekek szókincse, megfigyelőképessége, sőt a belső képalkotó képessége is. Hiszen a készen kapott illusztrációkkal vagy a mozgóképpel szemben az audio tartalmat hallgatva, a gyerekek saját maguk képzelik el a történeteket, és kapcsolják össze azokat az elsuhanó táj részleteivel.

A manók Gyál utcáin kalandoznak

Az alkalmazás Magyarország összes autópályája és három budapesti kerület után elsőként Gyálon mesél kertvárosi környezetben. A most induló bővítésében Gyál központi részein, elsősorban óvodák, iskolák, parkok közelében bukkannak fel a manók, és húsz helyszínen több, mint huszonöt különféle látnivalót szőnek mesébe. Miközben a gyerekek felfedezik a város apró szépségeit, olyan mesés lényekkel ismerkedhetnek meg, mint Kazimír, a vöröspikkelyű sárkány, Gyurmanó, Manóföld híres szobrásza, sőt többek között azt is megtudhatják, mi is az a rejtélyes négylábú beszélő-ülő. Manóvilág apró lényei egyéniségükkel és humoros történeteikkel hamar belopják magukat kicsik és nagyobbak szívébe, közben pedig a helyi érdekességekre is felhívják a figyelmet.

De az otthon maradóknak is üzennek

Az app készítői arra is gondoltak, hogy a gyerekek akkor se maradjanak kedvenc manóik történetei nélkül, amikor épp nem autózhatnak: a kismanók ugyanis már rendszeresen érkező, otthon meghallgatható üzenetekben is beszámolnak a manóföldi életükről. Időrőlidőre pedig még varázslatos kincskereső játékokba is bevonják a gyerekeket. Szórakoztató utazást és mesés hétköznapokat kívánunk minden gyáli családnak!