2023. 03. 9.

Mentortárs – Társasjáték-alapú képzésen vettek részt a gyáli óvodapedagógusok

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2023. március 9. napján az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár adott helyet 16 fő gyáli óvodapedagógus speciális tréningjének. A tréninget a Monori Tankerületi Központ, a Szegedi Tudományegyetem és a Motiváció Oktatási Egyesület közösen szervezete városunkban.

A 8 órás képzést Mádi Szilvia, tanodai mentor, és Makádi Balázs, projektvezető, önkéntes mentor tartotta.

A képzés célja az volt, a résztvevők megismerjék azokat a körülményeket, amelyek a hátrányos helyzetű tanulók oktatási problémáihoz vezetnek, valamint, hogy bemutassa, a képzésen résztvevő óvodapedagógusok szerepét a minőségi és méltányos oktatás megvalósulásában.

A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikeressége nagymértékben eldől az általános iskola kiválasztásakor. Éppen ezért rendkívül fontos a hátrányos helyzetű gyermekek szüleinek segítése az iskolaválasztás terén annak érdekében, hogy gyermekük számára jó oktatási minőséget kínáló, integrált általános iskolát válasszanak.

A képzés interaktív módon mutatta be a hátrányos helyzetű tanulók iskolai életútját a Mentortársas elnevezésű társasjáték segítségével. A játék során a résztvevők elmélyítették ismereteiket a gyermekek és fiatalok iskolai karrierjét veszélyeztető tényezőkről.

A résztvevők megismerték, és egy példányát megkapták az Ugróiskola nevű társasjátéknak. A játék célja, hogy lehetőséget teremtsen az óvodában tartott iskolaválasztást segítő szülői értekezleteken, valamint egyéb hasonló alkalmakon arra, hogy a leendő elsős gyermekek szülei interaktív módon széleskörű tájékoztatásban részesüljenek az általános iskola kiválasztása kapcsán.

A képzés tanúsítvánnyal zárult, valamint minden résztvevő kapott egy példányt az Ugróiskola nevű társasjátékból.