2022. 05. 11.

Menetrend-változások várhatók az M3 metró felújításának következő üteme miatt

Facebookon
Twitteren
E-mailben
A BKK Zrt. tájékoztatása szerint 2022. május 14-én megkezdődik az M3-as metró felújításának következő, egyben utolsó szakasza, mely által a legfontosabb változások az alábbiak lesznek:  
  • Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a Nagyvárad tér környéke a Népliget felől pótlóbusszal, a belváros felől közvetlenül a 2M villamossal közelíthető meg, valamint a Semmelweis Klinikák állomástól gyalog vagy MOL Bubival.
  • További részletek a BKK Zrt. weboldalán érhetők el.
  A megváltozó közlekedési rendhez illeszkedve a gyáli agglomerációs gyorsjáratok egységesen újra – minden időszakban – a Határ út M metróállomásig járnak az eredeti „E” jelölésükkel és itt biztosítják majd a közvetlen átszállási lehetőséget a metróra. Ennek megfelelően a Nagyvárad térre már nem közlekednek be a reggeli időszakban.   Munkanap üzemkezdettől a reggeli csúcsidőszak végéig a 84E, 89E és 94E autóbuszok továbbra is a Szentlőrinci úton keresztül az M5 autópálya bevezető szakaszán létesített buszsávot használják Határ úti végállomásuk felé. A 84E és 89E autóbuszok ebben az időszakban a Távíró utca érintésével érik el a végállomást.   A Volánbusz Zrt. a jelenlegi járatsűrűséget a továbbiakban is minden időszakban változatlanul biztosítja, illetve a menetrend kialakítása során törekedett arra, hogy egyenletes járati követést biztosítson az 55-89E-94E-294E vonalak közös szakaszán, illetve a Pestszentimre vasútállomástól becsatlakozó 84E vonal járatait is a többi, itt közlekedő vonal járataihoz hangolták.   További fejlesztés, hogy az éjszakai időszakokban azon járatok is a Határ úti végállomásig fognak utasokat szállítani Gyáltól, melyek jelenleg nem teljes vonalhosszon kerülnek meghirdetésre, így átszállási lehetőséget biztosítanak a Belváros irányába közlekedő éjszakai buszvonalakra.