2017. 01. 1.

Egyeztetés a MÁV-val: Jövőre megújul a Gyál vasútállomás

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Már 2016-ban megkezdődtek az egyeztetések a MÁV Zrt. és  Gyál Város Önkormányzata között a Gyál vasútállomás felújításáról.

A 2015-ben átadott Gyál-felső vasútállomás felújításának folytatásaként úgy tűnik, hogy jövőre megindulhat a Gyál állomás és annak környezetének felújítása is. Pápai Mihály polgármester elmondása szerint mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a munkálatok mihamarabb meginduljanak, hiszen az állomás és annak környezete tűrhetetlen állapotban van.

A tervek között szerepel a vasútállomás épületének (szolgálati helység és utasváró) átépítése, a bekötő út szilárd burkolattal történő kiépítése.  A vasút mindkét oldalán lévő park rendbetétele, melynek köszönhetően rendezett környezetben várakozhatnak majd az utasok.

Az egyeztetés fontos része volt még a kerékpár és személygépkocsi parkoló kialakítása is. Az utasváró zárható helységének ellátása korszerű nyílászárókkal és az utasok számára is igénybe vehető akadálymentesített mosdóval kerül kialakításra.  A Kőrösi úttól a Stromfeld utcáig az állomás környezetében lévő parkba közvilágítás, öntözőrendszer és padok is kerülnek. Az állomásnak és annak környezetének területén várhatóan kamerarendszert is kiépítenek.

Az egyeztetések eredményeiről folyamatosan beszámolunk.

Pápai Mihály polgármester a William’s Televízió és Rádióban beszélt a felújításról.

Pápai Mihály polgármester